Výstava chronologicky a tematicky zachycuje historii hračky, jejímž společným znakem je papír. Návštěvníci zde uvidí puzzle z roku 1880, historické papírové divadlo, různé typy vystřihovacích archů, prostorové dětské knihy, trojrozměrné modely nejen z ABC, historické papírové hry a mnoho dalších zajímavostí, které ze svého bohatého depozitu zapůjčilo Muzeum hraček v Rychnově nad Kněžnou.

Pro nás všední a běžný papír byl kdysi vzácným materiálem. Je propastný rozdíl mezi pojetím hodnoty papíru v době jeho vynalezení a v současnosti. Papír je jedním z prvních materiálů, který je nám záměrně nabídnut k výtvarnému uchopení. V papíru je ukrytá nepřeberná a někdy nečekaná řada možností, jak s ním naložit,“ vysvětluje Miroslava Pecháčková, provozovatelka Muzea hraček, proč je papír základním pojítkem této výstavy určené nejen pro děti. A dodává: „Papír zasluhuje vážnost, je nositelem písma, literatury, vzdělanosti, umění a ještě stále i informací. A současně z něj, z téhož materiálu, lze stvořit sochu, objekt, do papíru lze zachytit otisk, stopu, čas, lze jej trhat a znovu spojovat, mačkat, vázat, vrstvit, lze z něj skládat a stavět, může svítit, hýbat se, vydávat zvuk.“

Součástí výstavy Papírová hračka  bude také hrací koutek pro děti a přímo na místě si můžete různé druhy vystřihovánek i zakoupit. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Znojmo Akce v obci Znojmo

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Papírová hračka

Rezidence ZvonZnojmo (364 metrů)

Ubytování GMZnojmo (2.7 km)

Vinařství LintnerKyjovice (9.4 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?