Vladimír Šťastný / Znojmo a okolí

Vladimír Šťastný / Znojmo a okolí

Adresa:

Znojmo, Masarykovo náměstí 11

Termín: 1.3.2019 7.4.2019

1bře - 7dub celý den

Žánr: výstavyumění malba moderní umění morava jarní výstavy


Výstava představí dílo výtvarníka Vladimíra Šťastného.

Vladimír Šťastný své mládí prožil v Předklášteří u Tišnova, kde  s rodiči navštívil několikrát ateliér malíře Josefa Jambora a obdivoval jeho krajinářskou tvorbu. V roce 1962 se přestěhoval s rodinou do Znojma, kde jeho otec působil jako ředitel Státních lesů. Láska k přírodě přivedla autora ke krajinářské tvorbě (úhel, akvarel, olejomalba). Začínal pod taktovkou pana Červenky, který se věnoval regionální malbě Znojemska.

A jak Vladimír Šťastný bilancuje svoji tvorbu?

„Maluji převážně Znojmo a okolí, Podyjí, Hradiště, pohledy z Kraví hory, staré terasy nad řekou Dyji apod.. Některé obrazy jsem  namaloval  na Valašsku a Třebíčsku. Zvláště jsou mi blízké práce regionálních malířů MUDr. Slezáčka, pana Veselého, pana Holíka a úžasné akvarely pana Adámka. Po revoluci  jsem byl krátce členem Výtvarných umělců Moravy a Slezska v Brně.

Kromě malířské tvorby také vyřezávám ze dřeva figury, které též příležitostně vystavuji. Dřevořezbu kombinuji s kovem. Nyní tvořím zcela samostatně a své zkušenosti předával i své dceři, se kterou vystavuji. I ona si našla svůj styl a její umění je zcela odlišné a svým pojetím ojedinělé. Vystavoval jsem ve Znojmě, Jevišovicích, Moravském Krumlově, Hodonicích a Brně. V letech 1990-1993 jsem se prezentoval v soukromých galeriích Znojma, Brna a Telče.“

Na obrazy Vladimíra Šťastného se můžete těšit v Domě umění v přednáškovém sále v přízemí.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Znojmo Akce v obci Znojmo

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vladimír Šťastný /...

Rezidence ZvonZnojmo (364 metrů)

Ubytování GMZnojmo (2.7 km)

Vinařství LintnerKyjovice (9.4 km)