Jakub Smolík

Jakub Smolík "60" - narozeninový koncert s hosty

Adresa:

Brno, Veveří 115

Termín: 10.10.2019

10říjen čtvrtek 19:00

Žánr: koncerty


Koncert s kapelou a hosty: Ilona Csáková, Petr Kolář, Těžkej Pokondr

Jakub Smolík, který svými sladce laděnými písněmi oslňuje zejména něžnou část publika, se opět vrací do Brna. Jelikož v září oslaví své 60. narozeniny, připravil na tento rok speciální turné "60". V rámci tohoto turné zavítá ve čtvrtek 10. října 2019 do brněnského Sono Centra, kde ho doprovodí hosté Ilona Csáková, Petr Kolář a skupina Těžkej Pokondr. Předprodej vstupenek startuje exkluzivně v síti Ticketmaster.

Jakub založil svou první kapelu v roce 1975 se spolužákem Lubošem Trnkou, nazvali ji Travaléři. Prošel několika dalšími skupinami, až v roce 1986 započal spolupráci s Lucií Bílou a skupinou Maximum Petra Hanniga. A právě producent Petr Hannig je Smolíkův objevitel, on je také původcem jeho uměleckého jména Jakub – původně se totiž jmenoval Jaroslav po tátovi.

Během své kariéry spolupracoval s celou řadou osobností české hudební scény, jako např. s herečkou, zpěvačkou a moderátorkou Šárkou Tomanovou, Jiřím Zmožkem, Radoslavem Brzobohatým, Michalem Davidem, v jeho klipech se objevily krásky Petra Voláková nebo Eva Vejmělková.

V roce 2003 byl v anketě Český slavík zvolen skokanem roku. V roce 2005 obdržel zlatou desku za CD Chci ti říct. Jakub patří k českým interpretům s největší fanouškovskou základnou, možná i proto, že jeho koncerty jsou obohaceny humorem i jevištní zábavou, a tedy se od běžného koncertu blíží k zábavné show. Těží ze své image, pěkných skladatelských kousků Z.Bartáka, Fr.Kasla nebo J. Zmožka, ale i vytříbeného vkusu pro výběr cover verzí starších českých šlágrů, které mladší část publika dnes zná především díky němu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Jakub Smolík "60" -...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.1 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (19.7 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (20.8 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...