Plané rostliny jako jídlo, koření i lék

Plané rostliny jako jídlo, koření i lék

Adresa:

Znojmo, Přemyslovců

Termín: 15.2.2019 26.5.2019

15úno - 26kvě celý den

Žánr: výstavyumění příroda interaktivita morava botanika jarní výstavy


Na této nevšední výstavě si přijde na své každý, kdo chce zažít přírodu všemi smysly.

Plané rostliny k jídlu jsou zde novým, netradičním pohledem představeny a přiblíženy divákovi. Radomír Němec, botanik a autor, popisuje atmosféru této výstavy: „Procházet se budeme mezi jarními listy k nakousnutí, letními kvetoucími a voňavými rostlinami a podíváme se i pod povrch. Vizuální zážitek přinesou byliny splétané do vodopádů květin, které připravila profesionální floristka. Květiny budou všude kolem, dokonce i nad hlavou.“ A doplňuje další zajímavosti, které návštěvník na výstavě uvidí: „Na velkých fotografiích konkrétní rostliny vyniknou i s detaily, kterých si venku nevšimneme, doprovodné texty jsou ušity úsporně, vtipně ale věcně. Přinášejí tak u vystavených druhů zhuštěný koktejl podstatných informací v zapamatovatelném rozsahu.“

Na své si přijdou příležitostní ochutnávači divokých rostlin, kteří chtějí dobře rozpoznat konkrétní druhy, ale i ti pokročilejší. Výstava je určena také pro rodiny s dětmi, které ocení především tematické hry připravené exkluzivně pro tuto výstavu. V sále bude možné se posadit na speciální mobiliář a nasát „voňavou“ atmosféru. Součástí výstavy je doprovodný edukační program pro školy, ale chystáme i doprovodné programy pro rodiny s dětmi a komentované prohlídky. V přednáškovém cyklu se můžeme těšit na tematicky zaměřené povídání.

V průběhu výstavy vyjde kniha, která nabídne vhled pod pokličku zelináře - sběrače divokých rostlin. Bude bohatě ilustrovaná fotografiemi, těšit se můžete na řadu užitečných informací, zajímavostí, receptů a odzkoušených návodů. Na publikaci se podílí tři autoři, kteří se tématu planých rostlin dlouhodobě věnují. V rámci uvedení knihy proběhne 28. dubna 2019 také Farmářský den, o kterém Vás budeme včas informat.

Výstava bude instalována v minoritském klášteře na ulici Přemyslovců 6 ve Znojmě od 15. února do 26. května 2019. Nezapomeňte, že od února ji můžete navštívit nejen v pracovní dny, ale i každou neděli od 14 do 17 hodin a od dubna i po celý víkend.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Plané rostliny jako...

Rezidence ZvonZnojmo (224 metrů)

Ubytování GMZnojmo (3.2 km)

Vinařství LintnerKyjovice (9.5 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?