Tour de vinohrad 2019

Tour de vinohrad 2019

Adresa:

Mikulcice, Mikulčice 238

Termín: 4.7.2019 29.8.2019
Vstupné:

250

4čvc - 29srp celý den

Žánr: sport


Poznávací cyklistický výlet vinicemi a sklepními uličkami Mikulčic spojený s řízenou degustací vín a specialit vína a hroznů v Rodinném vinařství Bartoníkovi. Pro všechny, kteří se chtějí dozvědět něco víc o vinohradnictví a vinařství na Podluží a současně mají zájem navštívit s certifikovaným průvodcem sklepní uličky a původní, turistům neznámé viniční tratě, dále navštívit muzea Starý kvartýr v Lužicích a vinohradnické muzeum v Mikulčicích a na závěr ochutnat špičková vína a specilality z vína a hroznů v příjemném prostředí moderního vinařství.

Program: Sraz v 18,00 v prostorách Informačního centra Mikulčice. Návrat v cca 21,00 hodin. Termíny níže na plakátu. Výklad o současné podobě vinohradnických oblastí České republiky a vztahu ke světovému vinohradnictví. Návštěva muzea Starý kvartýr s výstavou místních krojů a tradičního vybavení typického stavení na Podluží včetně dobového vybavení Řízená degustace s prohlídkou moderních provozů vinařství, ochutnávka 5 -7 vzorků archivních vín včetně výkladu o vinařství a sklepním hospodářství. Ochutnávka specialit z vína a hroznů – vinné želé, vinná kyselka, hroznové mošty a pralinky plněné vinným želé Návštěva sklepní uličky „Tešické budy”. Ukázky různých architektonických přístupů při výstavbě sklepu jako součásti bohaté lidové architektury regionu Slovácka.

Prohlídka vinic ve vinařských tratích „Kratiny a „Kněžské“. Ukázka různých metod střihu vinice, seznámení se s celoroční údržbou vinic, včetně způsobů ošetřování proti chorobám a škůdcům. Návštěva sklepní čtvrti „U chaty“, možnost zhlédnutí každodenní práce místních vinařů. Sklepní čtvrť obsahuje několik ulic sklepů, různých velikostí a provedení. Prohlídka jedinečného Vinařského muzea v Mikulčicích. Cena za osobu: 250,- Kč Informace a rezervace: Rodinný penzion a vinařství Bartoníkovi, tel: 00420 731 159 010 e-mail: rezervace@penzionmikulcice.cz, vinarstvi@vinobartonik.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Tour de vinohrad 2019

Ubytovani SalajkoviMoravská Nová Ves (3.3 km)

Vinné sklepy U JeňouraPrušánky (5.5 km)

Ubytovna KubraHodonín (6.4 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?