Kolorovaná perokresba

Kolorovaná perokresba

Adresa:

Brno, Dvořákova 13

Termín: 24.2.2019

24únor neděle 10:00

Žánr: ostatní akcekurzkresba


Srdečně vás zveme na jednodenní kurz kolorované perokresby, tentokrát doplněné i o barvu. Nezůstaneme tedy jen u černobílého skládání čar, ale zavítáme i do světa akvarelových barev a barevných tuší.

Vysvětlíme jak nakládat s potřebnými pomůckami i jak si vytvořit ty správné podklady, aby jste si práci s perem co nejvíce usnadnili. Tato technika byla velice oblíbenou pro záznam obrazu před příchodem fotografie. K záznamu se používala ptačí či rákosová pera, také zaostřené dřevěné paličky. Později se začali používat pera s ocelovými hroty, jako médium je použita tuš či inkoust.

Vyzkoušíte si práci jak s klasickou tuší, tak s technickým perem, které nedělá kaňky, má tenký hrot, který se nerozjede, linky jsou vždy rovnoměrné, inkoust se do něj dá doplňovat a po zaschnutí je vodě odolný, tedy kresba se dá následně kolorovat akvarelovými barvami anebo se také dá kolorovat před a linkovat po, volba je pouze na vás samotných.

Komu je kurz určen:
Všem kteří se chtějí seznámit s technikou perokresby a akvarelu a mají zájem a odvahu zdokonalit své dovednosti v této malířské technice. Kurz je vhodný, jak pro začátečníky, tak pro účastníky předchozích pero kresebných kurzů, jako doplnění již získaných znalostí.

Základní informace o kurzu a cenách:
Kurz bude probíhat 24. února od 10 do přibližně 16-17 hodin, záleží na šikovnosti účastníků, cílem je dílo či díla dokončit. Cena kurzu je 950 ,-. V ceně kurzu jsou zahrnuty veškeré pomůcky a materiál.

Na kurz:

Nadšení, hravost a ochotu objevovat nové možnosti . Vhodné je oblečení které lze ušpinit.

Kurzem Vás provede Zuzka.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Kolorovaná perokresba

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.9 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.6 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.1 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...