Výstava originálních rukodělných výrobků 2018

Výstava originálních rukodělných výrobků 2018

Adresa:

Znojmo, Masarykovo náměstí 11

Termín: 28.11.2018 13.1.2019

28lis - 13led celý den

Žánr: výstavyumění muzeum vánoce znojmo


Výstava originálních rukodělných výrobků v Domě umění.

Jihomoravské muzeum ve Znojmě pořádá ve spolupráci s Ateliérem Samuel a Dílnou sv. Kláry při Oblastní charitě Znojmo každoroční vánoční výstavu originálních rukodělných výrobků.

V mázhausu  Domu umění na Masarykově náměstí ve Znojmě můžete od 28. listopadu 2018 do 13. ledna 2019 zhlédnout, inspirovat se, případně i zakoupit výrobky lidí se zdravotním postižením, kteří i přes svůj zdravotní handicap mají touhu a potřebu být přínosem pro ostatní a rozdávat radost kolem sebe. Zakoupením drobných výrobků podpoříme práci klientů obou ateliérů a přispějeme na jejich další tvorbu.

Naši uživatelé rádi tvoří, říkáme tomu pracovní tvoření v rámci pracovní terapie. Pracovní terapie je pro nás velmi důležitá, pomáhá nám v procvičování jemné motoriky, koordinaci ruka-oko, soustředěnosti a trpělivosti. Napomáhá k seberealizaci, k osobní psychické pohodě, k  dobrému stavu mysli. Uplatňujeme při ní fantazii, kreativitu, ale  využíváme i zdánlivý handicap, „neum“, odlišný pohled na věci, jinakost našich uživatelů. Díky všem těmto vlivům vznikají pestré výtvory, které mnohdy nejsou příliš dokonalé, ale i tak jsou krásné a zajímavé. Nám se tak alespoň zdají a doufáme, že osloví i vás, návštěvníky“, představuje práci klientů ateliéru Jana Svobodová, vedoucí Ateliéru Samuel při Oblastní charitě ve Znojmě a srdečně zve vánoční výstavu v Domě umění.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Výstava originálních...

Rezidence ZvonZnojmo (364 metrů)

Ubytování GMZnojmo (2.7 km)

Vinařství LintnerKyjovice (9.4 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?