Letošní sobota 29. a neděle 30. května jsou data, která by si měli do kalendáře červeně napsat všichni zájemci o architekturu a brněnskou historii. Na tento termín je naplánován čtvrtý ročník festivalu Open House Brno (OHB). Během jednoho víkendu se zdarma otevírají široké veřejnosti běžně nepřístupné budovy a objekty. Organizátoři připravili řadu inovativních forem, které umožní dodržení předpisů. Cílem je seznámení návštěvníků s geniem loci zajímavých známých i zapomenutých míst Brna.

V části festivalu se propojí slavné brněnské vily a stavby s objekty ve švýcarské Basileji, kde se Open House koná 24. dubna a kde také působil Miese van der Rohe. Historik architektury Carsten Krohn srovná Mieseho brněnskou vilu Tugendhat a Landhaus Lemke. Co dále například lze slíbit, jsou urbanistické edukační programy přímo v terénu. Jedním z letošních partnerů akce bude například Český hydrometeorologický ústav v Brně, který zajistí festivalovou předpověď pro všechny návštěvníky. Meteorologové představí nejen své pracoviště a historii, ale i současnost předpovídání počasí. A přiblíží i počasí v minulosti v kontextu konkrétních událostí a míst: například tornáda v roce 1870 nad Starobrněnským klášterem, kde OHB otevře Mendelovo muzeum, knihovnu a další prostory.

Další letošní partner festivalu CTP otevře své tři venkovní areály Spielberk, Vlněna a areál Ponávka. Generálním partnerem je TIC BRNO, který stál u zrodu festivalu a spoluorganizoval uplynulé ročníky. Open House Brno se tak řadí k dalším významným městským festivalům, u jejichž zrodu TIC BRNO stál.

Koncept Open House založila v roce 1992 v Londýně Victoria Thornton. Síť Open House Worldwide sdružuje téměř pět desítek členských měst na šesti kontinentech. V České republice Brno a Prahu. Pořádané festivaly každoročně oslovují více než dva miliony lidí po celím světě, jde o největší architektonickou akci svého druhu na světě.

Aktuální program sledujte zde

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

25duben čtvrtek 19:00

25duben čtvrtek 19:00

Obraz

, Zelný trh 4 Divadlo

25duben čtvrtek 19:00

Bastard

, Lidická 16 Divadlo

25duben čtvrtek 20:00

Chit chat club - talkshow

, Dominikánské nám. 656/2 Divadlo

Ubytování v okolí akce Open House Brno

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.2 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.9 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.5 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...