Tradiční výstava hub posbíraných v regionu je hojně navštěvována, vloni se na výstavu do muzea přišlo podívat přes 1000 návštěvníků. Každoročně se na stolech v muzeu sejde přes 300 druhů hub. Houby jsou přehledně vystaveny a doplněny jmény. Budeme rádi pokud nám den před výstavou nebo dopoledne v den konání výstavy donesete své sběry, které určíme a vystavíme. Nezapomeňte doplnit své jméno a přímení, případně kontakt na Vás abychom Vás mohli uvést v poděkování.

Výstava bude zahájena komentovanou prohlídkou 12.10. v 16:00, kterou povede Mgr. Marek Čapoun spoluautor knihy Houbařský rok na Znojemsku

Živé houby v muzeu budou letos netradičně doplněny o obrazovou výstavu Houbařský rok na Znojemsku, která bude k vidění až do 11. 11. 2018. Tato výstava fotografií a zajímavostí ze světa hub nabídne vhled pod pokličku regionálního houbaření a širší mykologické souvislosti. Uvedeno bude i několik receptů k přípravě osvědčených pokrmů z vybraných druhů. Výstava vychází ze stejnojmenné knihy Houbařský rok na Znojemsku vydané zdejším muzeem v roce 2016, kterou si na výstavě návštěvníci budou moci koupit.

Doprovodný program pro rodiny s dětmi:

Zveme rodiny s dětmi na houby do muzea!

Houbařův košík – akce pro rodiny s dětmi - sobota 13. 10. 2018 v 10,00 a 13,00 hodin.

Zábavnou formou nahlédnete do pestré říše hub a pod pokličku regionálního houbaření. Na hravých stanovištích zapojíme všechny smysly a děti si v dílničce vyrobí i svoji vlastní houbu :)! 

K dispozici bude i binokulární lupa pro nahlédnutí do mikrosvěta skrytého lidskému oku.

Kapacita je omezena. Nutné je předchozí přihlášení na: edukace@muzeumznojmo.cz nebo tel: 720 971 295.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Znojmo Akce v obci Znojmo

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Živé houby v muzeu

Rezidence ZvonZnojmo (217 metrů)

Ubytování GMZnojmo (3.2 km)

Vinařství LintnerKyjovice (9.5 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?