V říjnu si ve Znojmě zasportujete zdarma. Buďte v pohybu se Dny zdraví!
Podzim je tady a s ním i oblíbená série sportovních aktivit – Podzimní Dny zdraví. Znojmáci budou tančit, běhat, dají si do těla na Fit Maratonu a nově si i zasoutěží. Zasportovat ZDARMA si můžete v termínu od 8. do 19. října. 
Ve Sportovní hale Dvořákova se sportovci setkají opět se známými znojemskými trenéry. Taneční lekci Let´s Dance povede Sandra Nová (10. října), s Jakubem Šigutem si zacvičíte Deep Work, a podruhé se tu zorganizuje Fit Maraton (13. října), tentokrát s lekcí pilates, power tabaty a jógy pod vedením Marka Vodáka, Kláry Kořenské (Polákové) a Lenky Brabcové. Součásti Fit Maratonu bude i zdravé mlsání od Green COCO baru a Mafinky. Účast na maratonu bude také podmínkou soutěže s názvem Buď v pohybu (viz dále).

Pro ty, co radši tráví čas venku, je tu běžecký atletický trénink s Markem Vodákem (8. října), podvečerní výběh Gránickým údolím s Winners Nový Šaldorf (12. října), kam si nezapomeňte vzít baterku nebo čeloveku, nebo procházka Gránicemi s lesníkem (13. října). Děti se mohou těšit na Světluškový běh za zvířátky (12. října).

Vyrazte do Retzu s Winners Nový Šaldorf
Cyklistickou vyjížďku Dnů zdraví poprvé povede sportovní klub Winners Nový Šaldorf. Připravil si na neděli 14. října přibližně 30 kilometrů dlouhou trasu se začátkem v Hnanicích, přes Retz a dále Národním parkem Podyjí zpět do Znojma. Vyjížďka startuje v 9:30 od celnice hraničního přechodu Hnanice, kam každý buď dorazí po vlastní ose, nebo se registruje a využije svoz cyklobusem (Vinobusem). Cyklobus odjíždí v 9:00 hodin z parkoviště U Obří hlavy ve Znojmě. Registrace je nutná elektronicky přes Google formulář do 11. října (přímý odkaz - http://bit.ly/RegistraceCyklobus).

Soutěžte se Dny zdraví
Novinkou podzimu je soutěž Buď v pohybu. Každý sportovec, který dorazí na vybrané sportovní aktivity, může sbírat razítka. Razítka soutěžící obdrží za účast v následujících aktivitách: Běžecký atletický trénink, Let´s Dance, Deep Work, Večerní výběh Gránickým údolím a historickým centrem a Fit Maraton. Za nasbírání čtyř razítek z pěti možných, postoupí soutěžící do slosování, které proběhne právě na Fit Maratonu (aktivní účast na Fitmaratonu je podmínkou). Vylosováni budou 3 výherci.

Přednášky, workshopy a roadshow Zdravé plíce
Dny zdraví zvou i na tři odborné přednášky do sálu v budově Znojemské Besedy. Jako první se představí v úterý 9. října Petra Fuxová s přednáškou o moderní výživě a pohybu. O týden později, 16. října, poskytne praktické rady o první pomoci a užívání automatického externího defibrilátoru, který je nově umístěn v informačním centru na Obrokové ulici, Radka Procházková. Poslední přednášející bude ve čtvrtek 18. října Olga Černá, a to na workshopu s tématem Trénování paměti pro všechny generace.

V rámci programu bude v pátek 12. října k vidění na Horním náměstí roadshow Zdravé plíce, která poukazuje na možnosti léčby a prevenci rakoviny plic. Návštěvníci si prohlédnou nafukovací maketu plic, včetně reálného modelu nádoru plic.

Středisko volného času otevře své brány

Jako každý rok se do Dnů zdraví zapojí i Středisko volného času Znojmo, které nabídne možnost vyzkoušet si vybrané kroužky zdarma. Na kroužek může přijít každý, stačí si sebou vzít věci na sport, a pokud se někomu kroužek zalíbí, může se do něj rovnou zapsat. 

Dny zdraví patří mezi jednu ze základních celostátních komunitních kampaní, kterou pořádají členská města v rámci Národní sítě Zdravých měst. Hlavním cílem je zajímavou formou informovat občany o tom, jak správně pečovat o své zdraví, jak je možné předcházet zdravotním potížím a zároveň jim také nabídnout aktivity, které mohou dlouhodobě přispívat k jejich fyzické i duševní pohodě. Více informací na www.znojmo-zdravemesto.cz.

ZDRAVÉ MĚSTO ZNOJMO

Znojmo vstoupilo do asociace Národní sítě Zdravých měst ČR na podzim 2013 a zahájilo tak projekt Zdravé město Znojmo. Jeho hlavním cílem je podpora zdraví a kvality života obyvatel, a to prostřednictvím zavádění zásad udržitelného rozvoje na místní úrovni, prostřednictvím strategického plánování, a především prostřednictvím spolupráce s veřejností. Hlavními aktivitami Zdravého Znojma jsou veřejná projednávání klíčových projektů s občany, pravidelná setkávání v rámci Fóra Zdravého města či kampaně ke Dni Země, Dni bez aut, Dnům zdraví či akce v rámci projektu Rodiny Okurkovy, který se zaměřuje na odpady, čistotu a zeleň ve městě.

Plakát

https://www.znojmocity.cz/assets/File.ashx?id_org=19341&id_dokumenty=64652

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Znojmo Akce v obci Znojmo

Podobné akce

30duben úterý 15:00

Pálení čarodějnic 2024 - Líšeňská rokle Brno

, travnatá plocha mezi zastávkami Masarova a Kotlanova tramvaje čís. 8 Ostatní

Ubytování v okolí akce Dny zdraví ve Znojmě

Rezidence ZvonZnojmo (608 metrů)

Ubytování GMZnojmo (2.6 km)

Vinařství LintnerKyjovice (9.1 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?