Hornické slavnosti - Zastávka u Brna

Hornické slavnosti - Zastávka u Brna

Adresa:

Zastávka u Brna, různá místa

Termín: 14.9.2019
Vstupné:

zdarma

14září sobota 09:00

Žánr: ostatní akceslavnosti řemesla jarmark rodina děti atrakce soutěže a hry divadlo veteráni gastronomie výstava historie zdarma


Největší akcí jsou bezesporu již tradiční HORNICKÉ SLAVNOSTI. Letos je jejich termín stanoven na 14. 9. V rámci tohoto dne bude pro Vás připraven historický retrobus Škoda 706, který Vás zdarma dopraví i na další místa s kulturním programem ve Zbýšově – hornické slavnosti a v Rosicích – česnekové slavnosti.
Hornické slavnosti v Zastávce Vás mimo tradičního jarmarku potěší i bohatým kulturním programem.

V zahradě Dělnického domu vystoupí cimbálová muzika Kyničan, hudební skupiny MOOP, bezKOFEINu, DRUMBAND – bubenická show a zlatým hřebem bude skupina PANGEA – The Beatles Revival Band.

V sále Dělnického domu Vám zastávečtí zahrádkáři představí své výpěstky a také novou výstavu u příležitosti 60 let fungování jejich spolku.

V blízkosti RIC zažijete novinku letošních slavností, kterou je prohlídka historických mašin (Máňa, Karkulka a Hektor). Tyto mašiny brázdily naši železniční síť ještě za dob bujarého dolování uhlí v našem regionu. Představí Vám je spolek Hrbatá Máňa a děti se budou moci na některých z nich zdarma povozit.

Pro děti budou také pracovníky DDM Zastávka připraveny zábavné úkoly a dílničky, také si jistě užijí na nafukovacím hradu a před RIC mohou shlédnout pohádku „Skřítci a začarovaný kufr“ divadelního spolku Kašpárkov.

Další inovací budou jednosměrné jízdy na úzkorozchodné železnici důlních vláčků. Jízdenku si budete moci při této příležitosti zakoupit ve výchozích stanicích v Zastávce (RIC), nebo Zbýšově (MPŽ). Touto změnou bychom Vám chtěli umožnit pokračovat v návštěvě dalšího místa Hornických slavností.

Na prostranství v centru obce budete moci již tradičně obdivovat historická vojenská vozidla VVC Březník a pochutnat si na jejich občerstvení z polní kuchyně. Další možnost ukojit hlad či žízeň zajistí také Dělnický dům a prodejci v zahradě Dělnického domu.

Ve Zbýšově si můžete vyšlápnout na Haldu, a zažít program u těžní věže Simson: prohlídku těžní věže, jízdy na koních, sraz Babeťáků, hasičská technika, výstava hornických fotografií, soutěže, dílničky jarmark,ochutnávka vína, burčáku a gastro v černých barvách (černé pivo, černé limo, černá klobása, černý chléb, černá káva...)
Děti shlédnou divadýlko-Kometa je popleta,zaskáčou na skákacím hradu.
Vystoupí skupiny Grošáci a Kern.

Plakát

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Hornické slavnosti -...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (27.6 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (31 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (34 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...