Mezinárodní komiksový festival Koma v Brně

Mezinárodní komiksový festival Koma v Brně

Adresa:

Brno, Hybešova 1

Termín: 4.10.2018 7.10.2018
Vstupné:

jednodenní 150 Kč, celý festival 400 Kč

4říj - 7říj celý den

Žánr: festivalyvýstavy prezentace workshopy koncerty divadlo přednášky


Čtvrtý ročník Mezinárodního komiksového festivalu KOMA zastřešuje téma OHROŽENÉ DRUHY – EXTINCTION. Máme pro vás připravenou velkou dávku výstav, prezentací, workshopů, koncertů, divadla a performance, stánků s komiksy, přednášek, živého malování, storytellingu, Panksy palačinek, kávy a piva. Už tradičně se potkáme od čtvrtka do neděle na Malé Americe v Brně, tentokrát od 4. do 7. října 2018.

Téma OHROŽENÝCH DRUHŮ s sebou nese mnohá podtémata – menšiny, subkultury, životní prostředí, folklór a tradici, sociální otázky, umělou inteligenci a budoucnost i otázky politické.

Výběr hostů:

Jaromír Plachý (Amanita Design) představí nový projekt Chuchel od tvůrců předchozí hry Botanicula ze studia Amanita Design, která vyšla po mnohaletém úsilí právě letos. 

Jakub Rebelka (PL), jeden z nejvýraznějších a nejúspěšnějších výtvarníků na polské komiksové scéně přestaví novinky ve své tvorbě, jejíž styl je nezaměnitelný.

Attila Stark (HU), maďarský grafik, malíř a ilustrátor, uvede příběh Weekly Mash směšující různorodá témata včetně klasické malby, architektury či popových prvků. 

Marek Šindelka představí svou knihu Svatá Barbora, Vojtěch Mašek knihu Sestry Dietlovy, Jindřich Janíček kromě své další tvorby pohovoří o nové knize Podivuhodná robotí expedice.

Ve spolupráci s Polským institutem Praha uvedeme komiksový soubor Spolu v bublinách, jenž vyšel ze soutěže, jíž se zúčastnilo přes šedesát autorů, a obsahuje oceněné komiksy, které Češi kreslili o Polácích a Poláci o Češích. 

TICHO726 a Martin Šinkovský budou prezentovat české historické komiksy a to, jak se vůbec dá historická událost rekonstruovat skrze toto médium.

Vendula Chalánková, Stanislav Setinský, Dalibor (MAX) Krch, Martin Helán, Ondřej Mácha a další umělci se zúčastní Benefičního živého malování, v rámci něhož vzniknou a vydraží se obrazy na téma Ohrožené druhy. Výdělek bude věnován kreativním výtvarným dílnám pro handicapované děti v Brně.

Workshopy a dílny povede Barbora Müllerová (Časopis FŮD) a již tradiční Luk vulgo + AL WEAT812.

Součástí KOMY bude i výstava umělců vybraných z výzvy OPEN CALL. 

Kromě hlavního programu proběhne i celofestivalový KOMIKSOVÝ TRH, na němž budou prodávat své publikace nakladatelství Tonto Comics a House Books (AT), Decadence Comics (UK), Acquaspazio (DE), Lipnik (CZ), ArtMap (CZ) a Bylo nebylo (CZ), dále subjekty Filip [Fylyppos] Zatloukal (CZ), Studio Upupæpop (CZ) či Časopis FŮD (CZ). 

Doprovodný program: 

Kittchen + Aid Kid, Francois Svalis, Post-hudba, Puke Puddle (AT), HAZE Movement, 3000 hodin

Divadlo DNO a Služebníci lorda Alfreda

Storytelling s živým malováním

Komiksový battle (Hearts of Creation vs. DZIVE)

projekce krátkých animáků 25 rokov Slovenskej animácie (Fest Anča)

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Mezinárodní komiksový...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.9 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (21.6 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (22.2 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...