Drums of Jethro Tull - Clive Bunker /UK/ v Brně

Drums of Jethro Tull - Clive Bunker /UK/ v Brně

Adresa:

Brno, Minská 15

Termín: 1.3.2019

1březen pátek 19:00

Žánr: koncertykoncerty


Brno čeká v dubnu 2019 velká hudební událost. Do moravské metropole přijede zakládající člen legendárních Jethro Tull – bubeník Clive Bunker z Velké Británie. Bunker ve skupině působil v nejlepších letech až do roku 1971 a je podepsán pod největšími hity kapely jako Locomotive Breath, Aqualung, Bourrée, My Sunday Feeling ad. Britská rocková skupina Jethro Tull se zformovala v roce 1967 v anglickém Blackpoolu a její vůdčí osobností byl skotský flétnista a skladatel Ian Anderson. Jethro Tull představovali patrně nejproslulejší hard-folk rockový soubor, jehož vrcholným obdobím tvorby byl přelom 60. a 70. let 20. století.  Hudba Jethro Tull byla od počátku inspirována starou britskou a keltskou lidovou hudbou, blues, rockem i prvky evropské klasické hudby.

Složení skupiny se během let měnilo, ale pilířem a vůdčí osobností, která určovala její uměleckou podobu, zůstával celou dobu extravagantní flétnista Ian Anderson, který ovládal několik nástrojů v čele s příčnou flétnou, ale i dudy, mandolínu a kytaru. Svojí inspirací středověkým folklórem si skupina získala respekt odborníků. Rytmiku v nejslavnějších letech 1967-1971 obstarával  bubeník Clive Bunker, sestavu doplňoval basák Jeffrey Hamond a ikonický kytarista Martin Barre.

Koncert drums of Jethro Tull - Clive Bunker, který byl původně oznámen na 20.4.2019 do Sonocentra v Brně, se přesouvá, a to z důvodu účasti Clive Bunkera na americkém turné skupiny Jethro Tull. Náhradní termín konání koncertu je stanoven na 1.3.2019 od 19 hodin. Z důvodu kratšího času na přípravy se koncert uskuteční v klubu Mersey na Minské 15 v Brně (200 m od Sonocentra).

Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti a není potřeba je vyměňovat. Pro držitele vstupenek na sezení budou v klubu Mersey zajištěna místa k sezení u podia či na 1.galerii, a navíc obdrží poukaz na občerstvení na baru v hodnotě 200,-. Ostatní místa v prodeji budou na stání, a to v ceně 390,- v předprodeji (450,- na místě). Prodej vstupenek zajišťuje Ticketmaster a Goout.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Drums of Jethro Tull -...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.1 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (19.7 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (20.8 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...