Vladimír Merta & Ondřej Fencl

Vladimír Merta & Ondřej Fencl

Adresa:

Brno, Minská 15

Termín: 7.11.2018

7listopad středa 20:00

Žánr: koncertykoncerty


Základní stavební kámen českého písničkářství Vladimír Merta a dvakrát mladší klavírista a kytarista Ondřej Fencl (Hromosvod, 5P Luboše Pospíšila, Schodiště…) se představí 7.11. v Mersey. Kostru repertoáru tvoří Mertovy kultovní písně ze 70. a 80. let (Astrolog, Omamná květina pravdy, Dlouho se mi zdá..., Kocovina, Praha magická, Vzdálené výstřely, K pětadvaceti, Staré dopisy…).

V jistém smyslu se v duu s klavírem a druhou kytarou jedná o návrat k písničkovosti, tak jak ho protagonista předvádí na aktuálních albech Domilováno a Imagena. Ta mimo jiné znovu dokazují, že Merta nepatří do starého železa a má co říct nejen skrz své dávné hymny.

A jak došlo ke kooperaci napříč generacemi? „Ondřej Fencl napsal email, že by mi rád poslal desku jeho kapely Hromosvod. Já na to: Přijď dnes večer do klubu Kaštan, mám tam koncert. Zahrajeme si a je to! A bylo to,“ vzpomíná Merta na iniciační zážitek z jara 2011. „Hráli jsme bez zkoušení celou hodinu. To se může stát leda tak Dylanovi. Nebo mně.“ Vřele přijaté vystoupení pak vyústilo do dlouhodobější spolupráce.

VSTUPENKY: goout, ticketportal, ticket-art

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vladimír Merta &...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.1 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (19.7 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (20.8 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...