Malba akrylem a olejem pro začátečníky a mírně pokročilé

Malba akrylem a olejem pro začátečníky a mírně pokročilé

Termín: 27.9.2018

27září pondělí 17:30

Žánr: ostatní akcemalbakurz


Kurz je zaměřen na zvládnutí techniky malby akrylem a olejem. U kurzu se předpokládá, že účastník má za sebou minimálně základy kresby, která je pro malbu nezbytná, při rozvrhování kompozice a skicování. Nejdříve se seznámíme se specifiky zmíněných technik, s vhodnými materiály a pomůckami pro malbu.

Naučíme se správně dívat-vnímat celek i detail při zachycování světa kolem nás, seznámíme se se základními pravidly ve využívání barvy( barevný kontrast, primární x sekundární barvy x doplňkové barvy, aj.) s úlohou barvy v tvorbě objemu těles, perspektivou aj. Naučíme se sestavovat barevnou kompozici, vysvětlíme si význam funkce barvy v působení na člověka atd.

Abychom lépe pochopili barevné přechody-začneme nejdříve s monochromní malbou-tedy jen černá a bílá v zátiší. Posléze budeme pokračovat přesnou replikou vybraného díla, proto, abychom se maximálně dokázali přiblížit odstínu barvy v obraze. Následně nás pak již čekají různá zátiší, zvětšené přírodniny, detaily, zvířecí a rostlinné motivy apod. Pokud nám čas dovolí, zkusíme i zjednodušenou abstrakci, v níž si můžeme pohrát se strukturou. Po osvojení si základů malby akrylem a olejem na společných tématech, se pak již každý může rozhodnout pro techniku, která je mu bližší a bude se zdokonalovat již pouze v ní.

  • Termín: úterý 17:30 – 20:00 hod.
  • 12 setkání (1x týden – 150 min.)
  • Lektor: Mg.A. Klára Vincourová (Ostravská Univerzita, Fakulta umění, Ateliér malířství MgA. Františka Kowolowského./ Janáčkova Akademie Múzických umění v Brně,Divadelní fakulta, obor Scénografie.)
  • Cena: 4800 Kč/pol.(60 min./160 Kč)  (V ceně :tužka na skici, guma, papír, štětce, lektorné, káva, čaj, aj. Speciální štětce, barvy, plátno nebo podklad.desky, si nosí každý sám.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Malba akrylem a olejem...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.5 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (20.2 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.1 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...