Žijeme v době postfaktické, kdy fakta přestala platit. Psát a říkat se může téměř cokoli, aniž by autor za svůj nepravdivý nebo klamavý projev nesl větší odpovědnost. Smutné je, když takové jednání spatřujeme u politických autorit. A ještě horší je, pokud veřejnost takové jednání kvituje s povděkem (zejména odpovídá-li jejímu vkusu) a nechává se unášet na vlnách sladké nepravdy. 

Áron Kútvölgyi-Szabó se ve své práci zabývá lidským vnímáním, uvažováním nebo nejasností obrazových zdrojů. Na paralelní existenci alternativních faktů reaguje i v nových dílech pro výstavu v Galerii G99. Divák se setkává s opticky nejasnými obrazy i s instalací, mnohovrstevnatou jak po obsahové, tak i po formální stránce.

Áron Kútvölgyi-Szabó se narodil v roce 1985 v maďarské Budapešti. Po čtyřletém studiu humanitních věd (dějin umění a filozofie) nakonec získal diplom na katedře sochařství Fakulty hudby a vizuálního umění Univerzity v Pécsi. Žije a pracuje v Budapešti. Áron pobýval celé léto v Brně v rámci programu Brno Artists in Residence v Domě umění města Brna.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Áron Kútvölgyi-Szabó...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.4 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (21.1 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.7 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...