Štěpán Rak

Štěpán Rak

Adresa:

Drnovice

Termín: 15.9.2018
Vstupné:

200,- Kč

15září sobota 19:00

Žánr: koncerty


DOMOV MŮJ … Sólový pořad Štěpána Raka ke stému výročí vzniku Československa

délka cca 70-80 min, bez pauzy

"Ve světě kytary jsou špatní kytaristé, dobří kytaristé, excelentní kytaristé a - Štěpán Rak." - John Botton, světoznámý novozélandský hudební kritik.

Úvodem pořadu zazní „Vzpomínka na Prahu“inspirovaná básní Vítězslava Nezvala „Sloky o Praze“ a závěrem symfonické básně Bedřicha Smetany „Vltava“.A právě „Vzpomínka na Prahu“ odstartovala dlouholetouúspěšnou pódiovou spolupráci Štěpána Raka s Alfredem Strejčkem, kteří letos oslaví 30 let společné umělecké činnosti. K 23 společným projektům můžeme přiřadit i tento, jehož iniciátorem a spoluautorem je opět Alfred Strejček.

Díky „Vzpomínce na Prahu“ byl v minulosti Štěpán Rak pozván do mnoha zemí světa včetně Austrálie a Nového Zélandu. Při této skladbě, která symbolizuje lásku k domovu, se nejen krajané, ale i on sám mnohdy neubrání dojetí.

V následující části koncertu provede Štěpán Rak instrumentální zpracování oblíbených písní našeho prvního presidenta T.G. Masaryka: "Ach synku, synku“ a„Teče voda teče“.

Podobným způsobem představí Štěpán Rak výběr z písní Karla Hašlera, například"Po starých zámeckých schodech", největší hit roku 1918 "Pětatřicátníci", "Vltavo, Vltavo" a "Vesničko maličká v údolí šumavském", kterou se Štěpán Rak naučil v roce 1992 od našich krajanů v Austrálii.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby v Brně Akce v obci Drnovice

Podobné akce

13říjen neděle 20:00

Bryan Adams v Brně

, Křídlovická 34 Koncert

7květen úterý 19:30

Habera Team Brno

, Křídlovická 34 Koncert

Ubytování v okolí akce Štěpán Rak

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (18.1 km)

Restaurace a hotel OlbergBlansko (21.4 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (23 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...