Magnetický Sever, Východ (SCOTT#4)

Magnetický Sever, Východ (SCOTT#4)

Termín: 9.10.2018 31.12.2018

9říj - 31pro celý den

Žánr: výstavyvýstava brno morava umění muzeum


Projekt nabízí dialog mezi kolekcí Pavilonu Anthropos a tvorbou současného umění, navrhuje vytvářet spojení mezi instalací QWA, muzeologií a architekturou muzea. Výstava obsahuje dvojí instalaci in situ v interiéru a exteriéru, další prostory pro kolekce, seskupení výtvarných objektů, dat, kabinet kuriozit, díla vystavená v sálech stálé výstavy muzea. Vernisáž výstavy se uskuteční v úterý 9. října 2018.

Části výstavy:

1A) Prostorová a zvuková instalace - imerzní (ponorný) vnitřní prostor koncipovaný vztahem Interiér/Exteriér, ve spojení s architekturou muzea od Evžena Šteflíčka.

1B) Prosvětlená prostorová instalace s průchozím kuloárem. Devět artefaktů utváří jedno sousoší. Evokují objevování se forem vytvořených člověkem. Zářivý prostor instalace, zřejmý při pohledu přes průsvitnou plachtu, se dává k vidění i zvenčí skrze devět vertikálních oken muzea.

2) Prezentace kolekce výtvarných objektů vytvořených pro tuto výstavu, které vytvářejí spojení s ostatními prostorami muzea, a jsou ve formě artefaktů, archivních materiálů a dokumentů vybraných ve sbírkách muzea. Vytvoření perspektivy spojující současné umění s prehistorií, připomínající historiografii (a česko-francouzské vztahy v této oblasti), uchovávání sbírek a muzeografii.

3) V sálech stálé výstavy muzea, v prvním a druhém podlaží, budou vystaveny prvky «kolekce QWA» (kresby, objekty, krabice, sokly, ...), ve vitrínách, ve spojení s vitrínami, vedle vitrín, položené na zemi.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

26duben pátek 19:00

Bolero

, Rooseveltova 1 Divadlo

26duben pátek 19:00

Obraz

, Zelný trh 4 Divadlo

Ubytování v okolí akce Magnetický Sever,...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (17.5 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (22.1 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (23.3 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...