Rosa Coeli - Dolní Kounice

Rosa Coeli - Dolní Kounice

Adresa:

Dolní Kounice, Masarykovo náměstí

Termín: 7.9.2019
Vstupné:

zdarma

7září sobota 14:00

Žánr: ostatní akceslavnosti historie divadlo šermíři jarmark řemesla gastronomie koně atrakce děti rodina kolotoče zdarma


Město Dolní Kounice pořádá v sobotu 7.9.2019 na Masarykově náměstí již 21. Historické slavnosti Rosa coeli. Celodenní rodinný program je pro všechny návštěvníky zdarma. K vidění budou rytířské souboje, představení práva útrpného, historické tance a k poslechu bude nespočet dobových skladeb od umělců zabývajících se historickou hudbou. Pro milovníky vína bude v Kulturním domě probíhat Národní soutěž vín Znojemské vinařské podoblasti. Chybět nebude ani ohňová show či ohňostroj.

Slavnosti započnou již v pátek 6.9.2019 v 18 hodin průjezdem zvací družiny v čele s Vilémem z Pulína – zakladatelem bývalého ženského kláštera Rosa coeli. Hlavní program se uskuteční v sobotu 7.9.2019 na Masarykově náměstí.

Na Masarykově náměstí kromě pódiových představení budete moci navštívit řemeslnou vesničku, kde bude možné vyzkoušet starodávná řemesla, nebo vojenské ležení místních Střelců sv. Gotharda, u kterých budete mít možnost vyrazit si pamětní minci s motivem města na ručně vyrobeném mincmistru.

Nebude chybět také skákací hrad, historický kolotoč, středověká tržnice, či oblíbený kejklíř Jonáš, který Vás bude doprovázet programem celý den.
Na řece Jihlavě bude plout a vozit návštěvníky slavností Vikingská loď.

Pro děti bude vyhrazen prostor za Městským úřadem, kde na malém pódiu budou probíhat loutková a hraná pohádková představení. Pro kreativní dítka budou k dispozici i tvořivé dílny a pro ta zvídavá bude představovat kouzelné pokusy alchymista Gorvin. Připravena bude také zábavná soutěž „Dobyvatel“, ze které si děti mohou odnést hodnotné ceny.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Rosa Coeli - Dolní...

Ubytování U VojtěškyPasohlávky (19.4 km)

Ubytování Tři VrbyPasohlávky (19.5 km)

Wine Wellness Hotel AmandeHustopeče (24.4 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...