Špilberk žije 2018

Špilberk žije 2018

Adresa:

Brno, Špilberk 1

Termín: 8.9.2018 9.9.2018
Vstupné:

150/50/10 Kč

8zář - 9zář celý den

Žánr: ostatní akcešpilberk brno akce historie první republika československo morava


Špilberk žije! Největší tradiční akce Muzea města Brna vám už po šesté otevře celý hrad Špilberk. Prohlédnete si všechny hradní prostory a zákoutí a užijete si spoustu zábavy pro celou rodinu. Špilberk se naladí na atmosféru první republiky – vždyť právě letos si připomínáme 100 let od vzniku Československa.

Co všechno vás čeká? Můžete se zapojit do hry „Případ legionářské čepice“, jejíž stanoviště najdete po celém hradě. Zažijete všechna úskalí detektivního pátrání, díky čemuž odhalíte příběh skutečného legionáře a uvidíte jeho čepici. Přivítáte prezidenta T. G. Masaryka, potkáte hradní posádku i četníky, uvidíte nádhernou dobovou módu první republiky a zhlédnete divadelní představení pro malé i velké. Děti si dokonce zasoutěží o drobné ceny. Chystáme pro vás také pestré občerstvení, aby vás netrápil hlad ani žízeň a vy si mohli v pohodě užít víkendové dny na hradě Špilberku. Můžete třeba posedět v dobové retro hospůdce nebo zkusit výbornou zmrzlinu od Božského kopečku. K tomu vám zahraje flašinetář, kapela Nešlapeto a další.

Za zvýhodněné vstupné si budete moci prohlédnout hrad Špilberk i zajít na aktuální výstavy. Chystají se i speciální komentované prohlídky Jihozápadního bastionu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Špilberk žije 2018

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.4 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (21.1 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.8 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...