Překročme řeku - Brno

Překročme řeku - Brno

Adresa:

Brno, Černovické nábřeží

Termín: 17.8.2019
Vstupné:

zdarma

17srpen sobota 10:00

Žánr: festival sport výtvarná dílna děti rodina dračí lodě divadlo výstavy parní vlak


V předškolním věku se letos ocitá festival Překročme řeku, už popáté totiž 17. srpna oživí nábřeží Svitavy. Původní nápad uspořádat neckyádu v nehlubokých vodách řeky lemující Černovice se rozrostl na akci celoměstského významu. Každoročně ji navštěvuje několik tisíc návštěvníků a koná se od Bílovic nad Svitavou až po Tuřany.

I letos se lidé můžou těšit na koncerty, divadlo, výstavy, sportovní i výtvarné aktivity pro děti i dospělé, zpřístupnění celé řady běžně nepřístupných objektů, jako jsou například bývalá jatka na Masné ulici či kovárna v Obřanech. Chybět samozřejmě nebude ani oblíbený historický parní a motorový vlak. Ten již podruhé pojede až z Adamova a přiveze sousedy z adamovského, babického a bílovického nábřeží. Do Bílovic nad Svitavou se bude možné vydat i na dračí lodi a navštívit zde místní sokolovnu, v níž čeká rovněž spousta zajímavé zábavy především ve sportovním duchu.

Hlavní část festivalu jako každoročně zůstává na Černovickém nábřeží. Na scéně „Stará Pekárna nad řekou“ roztancuje diváky Fast Food Orchestra. Na „Porážka stage“, která přibyla minulý rok, dostanou prostor začínající a alternativní kapely.

Festivalu každý rok předchází „Piknik NaČisto“ a ani letos tomu nebude jinak. Týden před akcí v sobotu 10. srpna uklidíme nábřeží, vyrobíme nový mobiliář pro příjemné posezení při vycházkách a pak se odměníme společným piknikem přímo na břehu řeky.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

24duben středa 18:00

Expediční kamera - Brno

, Šilingrovo nám. 7, 602 00 Brno-střed Film

26dub - 28dubcelý den

Čoko Fest

, Vinařská 407 Ostatní

Ubytování v okolí akce Překročme řeku - Brno

Restaurace a hotel OlbergBlansko (14.1 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (18.9 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (19.2 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...