Cosmos Discovery – Kosmický výcvik

Cosmos Discovery – Kosmický výcvik

Adresa:

Brno, Výstaviště 405/1

Termín: 29.6.2018 31.8.2018

29čer - 31srp celý den

Žánr: ostatní akcevýstava brno vesmír výstaviště kosmonautika vstup zdarma volný vstup


Na všechny děti v doprovodu dospělého čeká zdarma v rámci platné vstupenky na výstavě Cosmos Discovery dětská stezka, hrací karta, karta kosmonauta, razítka a také poklad.

Na světové výstavě kosmonautiky Cosmos Discovery prožijete opravdové příběhy hrdinů, dotknete se Měsíce, usednete do řídící kabiny raketoplánu, vstoupíte na palubu vesmírné stanice. 

Výstava Cosmos Discovery představí návštěvníkům stovky exponátů mapujících vývoj pilotovaných kosmických letů od počátků až do současnosti. Obsahuje přes 200 originálních artefaktů z USA i Sovětského svazu, reálné modely raket a raketoplánů, průchozí expozice orbitálních stanic a unikátní dobové dokumenty. 

U vstupu dostane každý návštěvník Space Card - kartu kosmonauta - se jménem a příběhem kosmonauta, o jehož vesmírné misi se na výstavě dozví další podrobnosti. 

Návštěvníci uvidí ruský Sputnik, Lajku, Gagarina i americkou raketu Mercury. Nechybí lunární program Apollo, ale i ruský Lunochod, obrovský model rakety Saturn nebo originál ruského Soyuzu. Pestrá je přehlídka kosmických skafandrů. Největší pozornost upoutají části kosmických lodí a vesmírných stanic a řídící středisko v Houstonu. Výstavu doplňuje kromě mnoha videoprojekcí, také technologie dioráma, díky které návštěvníci vstoupí na Měsíc, či na Mars. V závěru výstava ukáže nejnovější plány na osidlování Marsu a v interaktivním Cosmocampu si všichni vyzkouší výcvik kosmonautů a 3D technologie. 

Celá výstava je kromě popisek vybavena audioguidy, které všichni návštěvníci obdrží u vstupu zdarma.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Cosmos Discovery –...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (17.5 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (22.2 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (23.1 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...