Výstava připomene městské a říční lázně, plovárny či přehrady a zároveň přiblíží dřívější trávení volného času, hygienické návyky, dobovou letní módu i například sportovní náčiní. Na výstavě uvidíme exponáty z největší a jedinečné sbírky oděvů, doplňků a plavek sběratelky Vlaďky Dobiášové z Prahy, nebudou chybět ani klobouky, brýle, plovací, sportovní nebo zábavní pomůcky a mnoho dalších exponátů, stejně jako dobové dokumenty, fotografie, pohlednice ze sbírky Karla Uhlíře nebo časopisy.

Výstava nás mimo jiné zavede i do dnes již zaniklého světa starých znojemských plováren.

Doprovodná akce:

Ve čtvrtek 12. července 2018 v 16,00 hodin můžete být součástí události, na které budete okouzleni dobou první republiky. Secesní kabaret aneb Rozmarné léto ve Znojmě na nádvoří minoritského kláštera vás seznámí s kulturou odívání té doby formou módní přehlídky - uvidíte plavky, oblečení i doplňky, a při poslechu swingu a jazzu si vychutnáte skleničku vína nebo míchaného drinku.  Dress code ve stylu 20. let vítán!

V rámci klasického vstupného (50,- Kč) si v minoritském klášteře můžete před programem projít naše expozice a výstavy a v 16,00 hodin se uvidíme na Rajském nádvoří na módní přehlídce.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

20duben sobota 17:00

30duben úterý

Táborák na Káře 2024

, pod kostelem sv. Mikuláše v historickém centru Znojma Ostatní

3květen pátek 13:00

Majáles 2024

, Horní náměstí Festival

3květen pátek 16:00

JAROVÍN Znojmo

, Masarykovo nám. 11 Ostatní

Ubytování v okolí akce Kouzlo starých plováren

Rezidence ZvonZnojmo (217 metrů)

Ubytování GMZnojmo (3.2 km)

Vinařství LintnerKyjovice (9.5 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?