Znojemské kulturní léto

Znojemské kulturní léto

Adresa:

Znojmo, různá místa

Termín: 1.7.2019 31.8.2019

1čvc - 31srp celý den

Žánr: festival divadlo gastronomie hudba víno děti rodina film


Léto ve Znojmě nabídne nespočet zážitků
Znojemské kulturní léto nabídne opět bohatý program. Najdete v něm koncerty, letní kino nebo novinky v podobě Hradebních pondělků a Playády. V srpnu se můžete těšit na tradiční Slavnosti okurek a festival Znojmo žije divadlem.

Hradební pondělky

Pokud budete po náročném prázdninovém víkendu hledat odpočinkový program, měli byste s dětmi zavítat do Jižního hradebního příkopu a užít si od dopoledních hodin akci Hradební pondělí. Děti se můžou těšit na pohádkové vystoupení, ukázku dravého ptactva, střelbu z luku a nově také přehlídku zbraní a zbroje.

Playáda

V prostorách hradebního příkopu u Střelniční věže odstartuje pilotní ročník nového multižánrového minifestivalu Playáda. A to hned ve dvou termínech – 17. 7. a 14. 8. Pokaždé vystoupí tři interpreti současné hudby jako Koně a prase, Záviš, Mutanti hledají východisko a další. Zahrát si ping-pong, či vychutnat si masový i vegetariánský hamburger s oroseným pivem budete moci vždy od 19:00 hodin.

Kulturní program v Domě umění a hradebním příkopu

Pravidelnou součástí léta ve Znojmě jsou také koncerty a divadelní představení, které se dosud konaly na nádvoří Domu porozumění. Kvůli rozsáhlé rekonstrukci se část divadelního i hudebního programu přesouvá na nádvoří Domu umění. Zhlédnout Dámský Gambit, Hadriána z Římsů, Revizora v podání divadelního spolku Rotunda či se zaposlouchat do cimbálové muziky můžete letos nejen v hradebním příkopu, ale také na netradičních místech.

Ponocný

O jedinečnou atmosféru nočního historického centra se postará ponocný. Ohlašovat večerku bude pravidelně v pátek a sobotu od 21:00 – 22:00 hodin. V době konání Hudebního festivalu Znojmo a Znojmo žije divadlem ho budete moci potkávat denně. Jeho trasa povede z Masarykova náměstí přes ulici Mikulášskou k ulici Přemyslovců na Václavské náměstí a nakonec také na ulici Obrokovou. Pokud byste rádi viděli noční Znojmo z ptačí perspektivy, nenechte si ujít také večerní prohlídky Radniční věže s ponocným.

Filmové léto za Vlkovou věží

V Kapucínské zahradě za Vlkovou věží se v rámci Filmového léta těšte na filmy, které se v letošním roce staly nejúspěšnějšími ať už na české, či světové scéně. Čeká vás komedie Ženy v běhu, film na motivy příběhu hudební skupiny Queen – Bohemian Rhapsody, dále černá komedie Teroristka, filmové drama Toman a pokračování letní komedie s písněmi skupiny Abba – Mamma Mia: Here We Go Again. Začátek projekcí je vždy ve 21:30 hodin, areál však bude přístupný již od 20:00 hodin. Návštěvníci budou moci využít piknikových dek, sezení v party stanu nebo jen na zelené ploše. Vstup je 50 Kč. 

Hudební festival Znojmo

15. ročník Hudebního festivalu Znojmo připomene ve dnech 11. až 28. července hudbu skladatelů na královských dvorech a oslaví pád železné opony. Zlatým hřebem ročníku s podtitulem Hudba králů bude SAUL Georga Friedricha Händela – nejlépe obsazené operní představení této sezóny v České republice. Přátelská nálada letního historického města v kombinaci se špičkovými interprety a místními víny činí z Hudebního festivalu Znojmo nezapomenutelnou událost.

Rytířský turnaj

Ve čtvrtek 8. srpna se bude v hradebním příkopu u Střelniční věže odehrávat rytířský turnaj Templáři – rytíři ve znamení kříže, který připravuje Divadelní a kaskadérská společnost Štvanci. K vidění bude hned ve dvou časech – 16:00 a 19:00 hodin. Součástí programu bude také vystoupení skupiny Lucrezia Borgia, hry pro děti a prohlídka Střelniční věže. Vstup pro dospělé je 100 Kč, pro děti 50 Kč.

Slavnosti okurek

Pátek 2. srpna bude ve Znojmě patřit Slavnostem okurek. V průběhu celého dne bude na Masarykově náměstí probíhat výstava zemědělské techniky Agrall Bantice, přehlídka historických traktorů, farmářské trhy, řemeslné dílny, kuchařská show a mnoho dalších. Tradičním vyvrcholením bude soutěž v plnění zavařovacích sklenic na čas a přesnost, letos pod vedením hlavního partnera společnosti Efko.

Znojmo žije divadlem

Ve dnech 21. – 25. srpna vyroste na Horním náměstí šapitó, které se stane centrem jedinečného festivalu Znojmo žije divadlem. Nenechte si ujít představení Divadla Bolka Polívky, Studia Dva, Filipa Tellera a Komediografu. O kompletním programu a novinkách vás budeme informovat v průběhu července.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Znojmo Akce v obci Znojmo

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Znojemské kulturní...

Rezidence ZvonZnojmo (416 metrů)

Ubytování GMZnojmo (2.6 km)

Vinařství LintnerKyjovice (9.4 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?