Hudební festival Znojmo

Adresa:

Znojmo

Termín: 12.7.2018 29.7.2018

12čvc - 29čvc celý den

Žánr: festivaljazzdětské


Hudební festival Znojmo přináší svému publiku širokou paletu hudebních stylů i druhů, propojuje zdánlivě nespojitelné a bourá hranice mezi žánry. Jednotícím prvkem a cílem celého festivalu však je dosažení maximální možné kvality a autenticity ve všech koncertech i inscenacích. Osou festivalu je pak nastudování a uvedení operního nebo baletního díla v několika reprízách. Každý ročník se zaměřuje na hudbu významného hudebního skladatele (nebo zajímavého období). V jednotném duchu se nesou všechny koncerty i ostatní doprovodné akce.

Festival jak víno...

Hudební festival Znojmo se také snaží provázat přitažlivou hudbu s nezaměnitelným vínem znojemského regionu. Všechny koncerty jsou doprovázeny ochutnávkou vín regionálních vinařů. Akce spojuje téměř dvě desítky vinařství, která na koncertech provádějí degustace a besedy o víně. V rámci festivalu vzniká také unikátní limitovaná edice festivalových vín. Jedinečnou kolekci nejlepších vín vybírá speciálně po festival utvořená komise sommelierů, vinařů a osobností. A jelikož k dobrému vínu patří i lahodné jídlo, připravuje několik znojemských restaurací i speciální festivalová menu.

Krásy Znojma a okolí

Festival se také zaměřuje na spojení kvalitní hudby se vzácnou historickou architekturou Znojma. Koncerty se z velké části konají pod širým nebem a snaží se ukazovat místa, kde se koncerty běžně nepořádají. Mezi atypická místa patři bezesporu zchátralý zámek v Uherčicích, Národní park Podyjí, nádvoří historických domů či radniční věž.

Koncerty a doprovodné akce

Cela řada koncertů v průběhu festivalu nabízí svým žánrovým rozpětím hudební zážitek opravdu každému – ať již jde o koncerty malých nadaných umělců, renomovaných sólistů, komorní koncerty, koncerty napříč žánry nebo třeba koncerty jazzové. Součástí festivalu je i oblíbený doprovodný program pro dospělé i pro ty nejmenší – hudba v ulicích, setkání na pomezí ČR a Rakouska, dětské hudební odpoledne, jazzový piknik v Národním parku Podyjí, putování za varhany v kraji, noční karneval, vinné degustace a mnohé další.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Znojmo Akce v obci Znojmo

Podobné akce

24duben středa 18:00

Expediční kamera - Brno

, Šilingrovo nám. 7, 602 00 Brno-střed Film

26dub - 28dubcelý den

Čoko Fest

, Vinařská 407 Ostatní

Ubytování v okolí akce Hudební festival Znojmo

Rezidence ZvonZnojmo (608 metrů)

Ubytování GMZnojmo (2.6 km)

Vinařství LintnerKyjovice (9.1 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?