Křehký Mikulov - festival na zámku

Křehký Mikulov - festival na zámku

Adresa:

Mikulov, Zámek 1

Termín: 25.5.2018 27.5.2018
Vstupné:

zdarma

25kvě - 27kvě celý den

Žánr: festivalyvýstava historie


Poslední květnový víkend se odehraje sběratelské preview pátehé ročníku festivalu Art Designu Křehký Mikulov. Festival nabízí lákavou kombinaci výjimečné galerijní prezentace současného tuzemského a zahraničního art designu a prostorů starobylého jihomoravského zámku.

Osmý ročník Festivalu Křehký Mikulov představí designové novinky, řadu hostů, výstav a doprovodných akcí. Pokračovat bude projekt konfrontace současného designu a historických artefaktů. To vše v historických částech zámku, včetně udírenské věže a starobylé knihovny, nově také v Dietrichsteinské hrobce. Osobní setkání, sběratelé designéři, galeristé, veřejnost.

Designové objekty, unikátní vázy, mísy, nábytek, svítidla, umělecké projekty i spotřební předměty v malých sběratelských sériích se již počtvrté stěhují z řady zemí celého světa na mikulovský zámek, aby se nad nimi potkali tvůrci, galeristé, obdivovatelé současného designu, obchodníci a sběratelé.

Mimořádné prostředí mikulovského zámku, které je živou mapou vývoje užitého umění a architektury, se tak opět po roce stává součástí nejaktuálnějšího dění v současném designu. Myšlenky a příběhy vstupují do oblasti předmětného světa, aby nám zprostředkovaly nevšední zážitek. Zážitek je i ústředním motivem festivalu Křehký Mikulov. I proto vedle výběru vystavujících i samotných designových objektů věnujeme velkou péči i výběru prostředí, gastronomickému zabezpečení festivalu či doprovodného programu, v rámci kterého poprvé přivítáme na festivalu také divadlo či shlédneme západ slunce, východ měsíce a projekci nevšedního filmu.

Letošní téma kurátorské výstavy Křehký Mikulov bude akcentovat hledání souvislostí v práci tvůrců z nově vzniklých státních celků - tedy po rozpadu Rakouska Uherska. Ukážeme práce tvůrců z Česka, Rakouska, Slovenska. Zadání uměleckých děl bude zaměřeno na historické souvislosti, hledání národní identity nových států a propojení kdysi spojených národů. Rovněž budou představeny výsledky mezinárodní spolupráce tvůrců.

Českou značku Křehký založili v roce 2010 Jana Zielinski a Jiří Macek s cílem navázat na dlouhou tradici české uměleckoprůmyslové výroby a přinést do našich domovů předměty, které dokáží proměnit všední okamžiky v mimořádné. Na kolekci spolupracuje Křehký s předními designéry z celého světa s jediným zadáním: Vytvořte pro nás předmět, z kterého byste sami měli radost a chtěli jej někomu darovat. Všechny předměty Křehký jsou vyrobeny v tradičních manufakturách v České republice. Porcelán, sklo, dřevo. Mistrovství živené dlouhou tradicí řemesel.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Mikulov Akce v obci Mikulov

Podobné akce

23lis - 7liscelý den

Než přijde Ježíšek

, náměstí Čsl. armády 475/2 Výstava

Ubytování v okolí akce Křehký Mikulov -...

Ubytování v Renesančním doměMikulov (177 metrů)

Terasa Pension & WinebarMikulov (180 metrů)

Ubytování KroupaDolní Dunajovice (5.9 km)