Navštívení krásy - Barokní divadlo Valtice

Navštívení krásy - Barokní divadlo Valtice

Adresa:

Valtice, Zámek 1

Termín: 27.7.2018

27červenec pátek 19:30

Žánr: divadlotaneční


Skleněný pokoj ožije renesančním "pokladem" herečky Veroniky Žilkové

Herečka a hudebnice Veronika Žilková zkouší v Brně novou premiéru s podtitulem Láska svazuje i křídla dává, v níž se vrací ke svému milovanému tématu z mládí – renesanční poezii. Společně s choreografem a tanečníkem Martinem Dvořákem a kytaristou a skladatelem Františkem Chaloupkou vytváří komponovaný divadelní tvar na hranici improvizace, režie, koncertu, recitace a tanečního divadla. Poezie nemusí být nuda, je to ostatně odraz každodenního života, jen poněkud v umělečtější rovině než odráží dnešní televize či sociální média. „Poezie italských básníků mě provází už od mého dětství a kniha Navštívení krásy je jednou z mých vůbec nejoblíbenějších. Když jsem loni zhlédla proartovské taneční zhmotnění Shakespearovských Sonetů, uzrála ve mně myšlenka se vrátit k mé knize a básním, které znám desetiletí nazpaměť, a představit je dnešnímu divákovi…“ nastínila vznik projektu Veronika Žilková.

Trojice autorů a interpretů patří ve svých disciplínách ke špičkám. Žilková je letitou členkou pražského Činoherního klubu a držitelkou Českého lva, Dvořák je mezinárodně činný interpret a tvůrce vlastních projektů, stejně jako František Chaloupka, který své kompozice představil na mnoha mezinárodních festivalech a vytvořil pro řadu hudebních těles.

„Veronika je pro mě zdrojem velké tvůrčí energie, inspirací. Má široký žánrový záběr a není jen tím, čím ji prezentují naše média. V poslední době není na divadelních prknech moc vidět a věnuje se hlavně učení na konzervatoři. Proto je její účast na projektu takovým bonbónkem a pro diváky snad i překvapením“, dodal Martin Dvořák.

Projekt plánuje do konce sezóny tři uvedení, kromě Vily Tugendhat i v barokním divadle ve Valticích.

28. 5. 20:00 Brno, Vila Tugendhat
25. 6. 20:00 Brno, Vila Tugendhat

27. 7. 19:30 Valtice, Barokní divadlo

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla v Brně Akce v obci Valtice

Podobné akce

19červen středa 18:00

Saturnin

, Malinovského nám. 1 Divadlo

6červen čtvrtek 20:00

Cabaretní Open stage

, Dominikánské nám. 656/2 Divadlo

Ubytování v okolí akce Navštívení krásy -...

Salety hotelValtice (132 metrů)

Relax Hotel ŠtorkLednice (7.4 km)

Terasa Pension & WinebarMikulov (11.4 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?