Cipískoviště v Písku

Cipískoviště v Písku

Adresa:

Písek, Palackého sady

Termín: 11.5.2018 13.5.2018
Vstupné:

zdarma

11kvě - 13kvě celý den

Žánr: ostatní akceworkshopdětskétanecsoutěž


Další ročník oblíbené akce zaměřené především na dětské návštěvníky se uskuteční o víkendu 11. - 13. května 2018. Stejně jako řada dalších píseckých akcí se i letošní Pískoviště řadí do cyklu "Osmnáctý v Písku aneb jak jsme vyhlašovali republiku" a některé jeho aktivity tak připomenou 100. výročí samostatného československého státu. Na toto období naší historie poukáží např. na obří pískové sochy nebo venkovní výstava v Čechově ulici. Děti si budou moci pohrát v prvorepublikovém bunkru, seznámit se skautskými aktivitami před Městskou knihovnou a uskuteční se také Všesokolský slet. Podrobnější informace o tom, jak zajímavě se v Písku vyhlašovala republika, přinese publikace z pera Jiřího Práška, která bude při Pískovišti pokřtěna.

Zábavní programy se tradičně uskuteční v Palackého sadech - stavění hradů z písku, zpívání, tanec, workshopy, vystoupení místních souborů i známých kapel. Proběhne zde také již 10. ročník oblíbené soutěže "Robotem rovně aneb autíčka v parku" a seznámit se budete moci s cross golfem. Do akce je také zařazen společný koncert Píseckého a Wetzlarského komorního orchestru, který je pořádán u příležitosti 10. výročí partnerství obou měst.

Nedaleko na hladině řeky Otavy změří své síly týmy škol i dospělých posádek v závodě dračích lodí, můžete absolvovat prohlídku slavného Kamenného mostu z vody a večer si zde budete moci vypustit svůj lampion štěstí. Kino Portyč promítne klasické animované filmy i filmové novinky pro dětské diváky.

Do programu se zařazuje i písecká galerie hrou Sladovna, která otevře výstavu CESTA DO MYTOLOGIE vznikající ve spolupráci s Divadlem bratří Formanů. Čarokrajné bytosti z výstavy večer utečou a vy s nimi bude moci absolvovat průvod k řece s ohnivou show a tančírnou. Užít si můžete i její stálé interaktivní výstavy a nádvoří s fontánou, které ožije mj. výtvarnými dílnami či sokolskou trampolínou.

Na okrajích Písku pak děti mohou absolvovat Pochod pohádkovým lesem či se podívat na soutěž lodních modelářů. Přijďte si do Písku užít 3 dny zábavy pro celou rodinu!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Písek Akce v obci Písek

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Cipískoviště v Písku

Villa LiduškaBechyně (23.5 km)

Ubytování Pavel VoborníkBlatná (23.8 km)

Yacht Club RadavaOrlík nad Vltavou (24.4 km)