Akvarelové prázdniny / Teodor Buzu / Ladislav Hodný

Akvarelové prázdniny / Teodor Buzu / Ladislav Hodný

Adresa:

České Budějovice, Pražská třída 1

Termín: 20.4.2018 8.7.2018

20dub - 8čvc celý den

Žánr: výstavyobrazysoutěž


Dílo Teodora Buzu je neodmyslitelně spjato se zcela zásadní výtvarnou technikou, kterou je akvarel. Pokud je toto řemeslo zvládnuto dokonale a s pokorou, jeho transparentní tóny pak vytvářejí nekonečné škály jemných odstínů a stupňů sytosti. Velmi snadno pak odhalíme umělcovu neupřímnost, zaváhání nebo samoúčelnost. V případě tohoto autora však velmi rychle nabýváme dojmu, že jeho výpověď je nevšedně silná a přítomná. Zmiňovaná technika je v jeho tvorbě natolik zásadní a upřímná, že se stává rozhodujícím článkem umělcova projevu a vyvolává v nás tak pocit úžasu.

To, čím nás akvarely Teodora Buzu nejvíce oslovují, je právě proměnlivá barevná skvrna, která vytváří dojem osobitého prostoru a je schopna v nás evokovat hluboké osobní prožitky. Protiváhou k tomuto spontánnímu gestu jsou naopak pevné (nepropustné) útvary budované na skryté geometrické konstrukci. Společně pak vytvářejí harmonické propojení, které hraje zcela zásadní roli v kompoziční skladbě.

Kvalitu práce tohoto umělce dokazují mezinárodní ocenění na prestižních výtvarných soutěžích, či obdržení státního řádu „Comandor“. Je tedy zcela bez pochyby, že autorovy obrazy jsou plné citů, přesvědčivosti a mnohaletých profesních zkušeností a zasluhují si naši pozornost a úctu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - České Budějovice Akce v obci České Budějovice

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Akvarelové prázdniny /...

Spa Hotel Vita ****České Budějovice (275 metrů)

Wellness Hotel DiamantHluboká nad Vltavou (8.4 km)

Relax Park TřeboňTřeboň (20.3 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Klášter Zlatá Koruna Klášter Zlatá Koruna Zlatá Koruna (15.6 km)
Penzion Kamínek Penzion Kamínek Nové Hrady (32.3 km)