Retro muzejní noc v Jihočeském muzeu v Českých Budějovicích

Retro muzejní noc v Jihočeském muzeu v Českých Budějovicích

Termín: 8.6.2018
Vstupné:

zdarma

Žánr: ostatní akcepro dětizdarma


Další ročník oblíbené akce pro celou rodinu je tu! Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích Vás srdečně zve na RETRO MUZEJNÍ NOC, která se uskuteční v pátek 8. června 2018 od 17:00 do 22:00 hodin v hlavní historické budově Jihočeského muzea (Dukelská 1, České Budějovice, 370 51). Vstup na akci je ZDARMA!

Děti i rodiče se mohou těšit na zábavný program v celé budově muzea. Návštěvníky přivítají chůdaři s obříma rukama Dell Arte, kteří si chtějí s každým podat ruku a poplácat jej po rameni. Výrobu originálních textilních hraček si připravila Bohdana Homolková, jež se ručním pracím věnuje přes patnáct let. Jak se tvoří dřevěné píšťalkypředvede řezbář Jiří Drhovský - držitel prestižního titulu Ministerstva kultury ČR Nositel tradice lidových řemesel. V roce 2012 obdržel i poprvé udělovanou Cenu hejtmana Jihočeského kraje za rozvoj a zachování lidových tradic.

Bohatý doprovodný program připravilo i edukační oddělení muzea. Děti si mohou zahrát např. klasické a dnes již legendární deskové hry z 60. - 80. let 20. století, vyrobit si papírové hračky či zápolit v soutěžních kláních. Přímo ve výstavním sále expozice Retrohrátky lze sledovat krátké pásmo pohádek z Národního filmového archivu, nebo filmy z retro promítačky. V této části nabídneme návštěvníkům i ukázky hraček od nejstarších dob až po nedávnou minulost a velkou sbírku panenek, kočárků, autíček a různých doplňků ze sbírky manželů Šídlových (převážně z 60. - 80. let dvacátého století). Avizovaná výstava se zaměřuje nejen na děti, ale i jejich rodiče a prarodiče, kteří se zde setkají s hračkami svého dětství.

Během Muzejní noci jsou dále připraveny komentované prohlídky aktuálních výstav. K vidění bude i právě otevřená kunstkomora, obměňovaná část stálé expozicePříběh města Českých Budějovic, v níže je tentokrát představena historie ražby mincí v Českých Budějovicích a její souvislost s dolováním stříbra v rudolfovském důlním revíru.

Do minulého století přenese návštěvníky unikátní módní přehlídka v dobovém oblečení z 60. - 70. let doprovázená hudbou. Svým komentářem ji doplní šarmantní Miroslav Mareš z agentury Kultur-Kontakt. Program zpestří divadelní představení či mini letní kino na venkovní terase muzea, kde se diváci mohou občerstvit výbornou kávou z produkce kavárny Matice. Upomínkový snímek z akce si lze pořídit ve speciálním fotokoutku s rekvizitami. K dispozici bude i výroba placek (odznaků) s retro motivy. Taneční nadání prověří během akce DJ s klasickou retro diskotékou pro malé ale i velké návštěvníky. O známé hity tedy nebude nouze.

Několikrát za večer vystoupí stylové hudební těleso Jazzika, jehož členy učil Ondřej Havelka nebo slavný Tony Monaco. Kapela návštěvníkům naservíruje živý jazz, swing a evergreeny. Společně s jejich finálním koncertem se o vyvrcholení Muzejní noci postará ohňová show v režii komediantů na vysoké úrovni - Chůdadlo. Podkreslená je monumentální filmovou hudbou, která dodává tomuto představení sílu a působivost. Kejklíři tančí s tyčemi, obřími ohnivými koulemi a žonglují s pochodněmi.

Během celé akce je pro návštěvníky zajištěno několik stánků s občerstvením.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - České Budějovice Akce v obci České Budějovice

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Retro muzejní noc v...

Spa Hotel Vita ****České Budějovice (965 metrů)

Wellness Hotel DiamantHluboká nad Vltavou (9.1 km)

Relax Park TřeboňTřeboň (20.1 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Klášter Zlatá Koruna Klášter Zlatá Koruna Zlatá Koruna (15.2 km)
Penzion Kamínek Penzion Kamínek Nové Hrady (31.6 km)