Vodňanští

Vodňanští

Adresa:

Borovany, Žižkovo nám. 1

Termín: 27.4.2018 22.5.2018
Vstupné:

zdarma

27dub - 22kvě celý den

Žánr: výstavy


V pořadí druhá výstava Klubu vodňanských výtvarníků v prostorách Kláštera Borovany bude tradiční nefalšovaný výtvarný pel-mel témat a technik – malba, kresba, grafika, fotografie, koláže, keramika, dřevořezy, patchwork, asambláže.

Za více než čtvrt století činnosti klubu prošly jeho řadami a výstavami desítky stálic i efemerních postav vodňanského výtvarného a užitného umění, než se současná ekipa ustálila na necelé dvacítce tvůrců všech generací. Ač každý výtvarný umělec nakonec zůstává v procesu tvorby sám, skupina podobně zapálených kolegyň a kolegů bývá studnicí inspirace ale někdy i potřebné motivace. Společné (nejen) tvořivé akce patří mezi nezapomenutelné aktivity klubu – ať jsou to již tradiční výtvarné dny s mezinárodní účastí přátel klubu, tak společné plenéry v Česku i zahraniční.

V posledních letech patří mezi aktivity klubu účast na Dnech otevřených ateliérů, kdy členové ukázkami své tvůrčí práce oslovují zejména vodňanskou veřejnost, nebo o prezentaci na českobudějovickém ArtFestu. Individuální výstavy členek a členů Klubu vodňanských výtvarníků za ta léta ani nelze spočítat, ty společné viděli opakovaně návštěvníci v partnerských městech Vodňan: ve švýcarském Aarwangenu, rakouském Wartbergu, polském Sierakowu. Klub vystavoval také v Českých Budějovicích, Zábřehu na Moravě, Pelhřimově, Písku, Borovanech, Strakonicích nebo na Kvildě. Vyvrcholením roční tvorby pak bývá pravidelná výstava členů klubu a jejich hostů v Městském muzeu a galerii Vodňany.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vodňanští

Relax Park TřeboňTřeboň (14 km)

Vratislavský DůmTřeboň (15 km)

Spa Hotel Vita ****České Budějovice (15.4 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Zámek Třeboň Zámek Třeboň Třeboň (14.9 km)
Penzion Kamínek Penzion Kamínek Nové Hrady (17 km)