Alšova země / cestou necestou

Alšova země / cestou necestou

Termín: 22.6.2018 7.10.2018

22čer - 7říj celý den

Žánr: výstavy


Alšova jihočeská galerie převzala v minulém roce od Katedry výtvarné výchovy Univerzity Karlovy organizaci projektu Alšova země. Tímto se z jedné z nejstarších výtvarných soutěží v České republice stal nesoutěžní výtvarný, literární, dramatický a hudební projekt, kterého se mohou zúčastnit základní a střední školy, základní a střední umělecké školy a další vzdělávací instituce.

Cestou necestou: Projekt se v letošním roce realizuje v Mezinárodním muzeu keramiky v Bechyni a je tak specifický tématem propojujícím všechny plánované výstavy v tomto objektu Alšovy jihočeské galerie. Téma Cestou necestou také odkazuje na souběžnou výstavu krajinomaleb v Zámecké jízdárně v Hluboké nad Vltavou. Díky tomuto projektu můžete získat ojedinělou příležitost vystavit vytvořená díla žáků a studentů v prestižní umělecké organizaci AJG.

Motto letošního ročníku je Cestou necestou. Zkusme se nejprve zamyslet nad pouhým pojmem Cesta. Jaké typy cest znáte? Jsou cesty dopravní, životní, cesty krajinou, křížové cesty a stezky… Určitě vymyslíme řadu dalších. Skutečně můžeme cestovat například kolem světa, na nějakém dopravním prostředku, s nějakými cestovatelskými potřebami a s nějakým záměrem. Ale je možné cestovat i pomyslně třeba fantazií, snem či časem.

Co všechno může cestování provázet? Co a koho můžeme potkat na cestách? Cestuje však nejen cestovatel či turista, ale také potulný malíř, kejklíř, pěvec a nebo celé kočovné divadlo. Správnou cestu hledá jak orientační běžec, tak vodící pes. A všichni směřují k cíli. Jaký je to cíl? Může být cesta někdy sama o sobě cílem?

Učastníci projektu mohou kreslit, malovat, fotit, stříhat, lepit, modelovat, „sochat“, animovat, literárně tvořit, tančit, skládat a hrát a mnoho dalšího. Mohou prozkoumat téma ze všech stran. Být hloubaví, zvědaví, vážní i vtipní. Možností je nekonečně.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Alšova země / cestou...

Villa LiduškaBechyně (489 metrů)

Zoo TáborTábor (16.9 km)

Romantik Hotel EleonoraTábor (18.4 km)