Mezinárodní festival studentských filmů

Adresa:

Písek, Čechova 406/9

Termín: 12.10.2017 15.10.2017

12říj - 15říj celý den

Žánr: popfestivalsoutěžzdarmafilm


Letošní 17. ročník Mezinárodního festivalu studentských filmů v Písku nabídne návštěvníkům atraktivní program a projekci studentských filmů z celého světa. Festival se otevře 13.-15. října nejen všem milovníkům filmu, ale díky doprovodnému programu i široké veřejnosti.

Novinkou je možnost zakoupení vstupenky na slavnostní zahajovací a závěrečný večer festivalu, které nabídnou celovečerní snímky 8 hlav šílenství s Anetou Langerovou v hlavní roli a film Milada o osudu Milady Horákové, který bude uveden v české předpremiéře.

„Do soutěže samotné se letos přihlásilo 374 filmů z 56 zemí. Letos poprvé přišly filmy z Arménie, Ázerbájdžánu, Číny, Ekvádoru, Hong Kongu, Japonska, Nové Kaledonie, Peru a Uruguaye,“ uvádí Mgr. Josef Kašpar, ředitel Centra kultury města Písek.

Centrum kultury města Písek, které organizuje festival ve spolupráci s píseckými filmovými školami, chce tradici pořádání filmového festivalu v Písku udržet a zároveň dát prostor studentům samotným, kteří by se měli postarat o dramaturgii zahajovacího a závěrečného večera nebo se budou starat o členy poroty během festivalu.

Složení poroty je mezinárodní, ale ze známých tváří budete mít možnost v Písku vidět např. herečku Jitku Čvančarovou, producenta a herce Václava Marhoula či světově uznávanou osobnost české pantomimy Ctibora Turbu. Zajímavý bude na festivalu i doprovodný program, ať už se jedná o odborné workshopy (např. workshop hudebního skladatele, kytaristy a producenta Michala Pavlíčka nebo workshop Kreativní Evropy o financování a rozvoji projektů), besedy s filmovými tvůrci či koncert britské skupiny Dreadzone s hosty zpěvačkou Giudi a kapelou Zajíc company.

Koncert britské skupiny Dredzone v Písku je jedním ze tří, které skupina Dreadzone v Čechách odehraje. Vstupenky, které návštěvníkům umožní vstup na celý festival včetně doprovodného programu a slavnostních večerů za 250 Kč, jsou již v prodeji. Samostatně lze zakoupit vstupenky na sobotní koncert skupiny Dreadzone. Projekce soutěžních filmů v kině Portyč je pro veřejnost zdarma.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Jihočeský kraj Akce v obci Písek

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Mezinárodní festival...

Ubytování Pavel VoborníkBlatná (23.4 km)

Villa LiduškaBechyně (23.9 km)

Yacht Club RadavaOrlík nad Vltavou (24.2 km)