Schola Gregoriana Pragensis

Schola Gregoriana Pragensis

Termín: 16.7.2017

16červenec neděle 11:00

Žánr: festivaly


Soubor Schola Gregoriana Pragensis patří k předním světovým interpretům středověké duchovní hudby. Jeho zakladatel a umělecký vedoucí David Eben se soustřeďuje jak na interpretaci gregoriánského chorálu podle nejstarších pramenů z 10. – 11. století, tak na gregoriánský zpěv vlastní české a evropské chorální tradice včetně rané polyfonie 15. a 16. století.

Díky intenzivnímu studiu středověkých pramenů zaznívá v programech často i řada unikátních nově objevených skladeb ze 13. - 15. století. V širokém spektru repertoáru souboru lze však najít i soudobou tvorbu - některé skladby mladé české skladatelské generace byly napsány přímo pro Scholu a v premiéře zazněly v jejím podání.

Posluchači i odborná kritika oceňují na nahrávkách a koncertních projektech dramaturgickou nápaditost a muzikální interpretaci, se kterou soubor zpřístupňuje repertoár ležící u samých kořenů evropské hudební kultury.

Mezi ty, kteří se souborem spolupracují, patří například Jiří Bárta, Jaroslav Tůma, Iva Bittová, Choeur grégorien de Paris, Boni pueri, Musica Florea, sbor japonských buddhistických mnichů Óhara Gjosan šomjó kenkjú-kai, Varmužova cimbálová muzika ad. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Schola Gregoriana...

Wellness Pension AmetystČeský Krumlov (267 metrů)

Villa GallistlČeský Krumlov (333 metrů)

Vila JohankaČeský Krumlov (621 metrů)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Klášter Zlatá Koruna Klášter Zlatá Koruna Zlatá Koruna (6.3 km)