XX. Historické slavnosti Jakuba Krčína

XX. Historické slavnosti Jakuba Krčína

Adresa:

Třeboň, Masarykovo nám. 87

Termín: 14.7.2017 15.7.2017
Vstupné:

zdarma

14čvc - 15čvc celý den

Žánr: ostatní akceslavnostisetkání


V pátek 14. července vstoupí opět po roce slavný stavitel rybníků do Třeboně. Ale jen pokud se magistru Kellymu v závěru středověkého muzicírování kapely Lucrezia Borgia na Masarykově náměstí podaří Jakuba Krčína vyvolat. Jeho příjezd přímo z pekla v doprovodu strašidelných čertů zahájí XX. Historické slavnosti, které organizuje Odbor kultury a cestovního ruchu Města Třeboně.

Program prvního dne uzavře videomappingový příběh muže, který dával život rybníkům. Poprvé bude v Třeboni k vidění oživlé průčelí zámku s hodinovou věží. Audiovizuální představení vzniklo ve studiích Art4promotion a finančně ji podpořily společnosti Motor Jikov Group, Swietelsky stavební a Jihočeský kraj.

Hlavní scéna na Masarykově náměstí v sobotu 15. července nabídne šermířské souboje, ukázky renesančních tanců, kejklířská vystoupení, vlajkovou show a středověký folkrockový koncert skupiny Tempus.

Bohatý program nabídne i druhá scéna v zámeckém parku. Tady budou připraveny soutěže pro děti, ukázky historických řemesel a sokolnictví, drezury fríských koní a loutkové pohádky. Nahlédnout tu bude možné i do historického ležení.

Letošní Historické slavnosti uzavře noční průvod městem, odjezd Jakuba Krčína v doprovodu rybářů po hladině rybníka Svět a tradiční ohňostroj.

Na všechny akce je vstup zdarma.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Třeboň Akce v obci Třeboň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce XX. Historické...

Vratislavský DůmTřeboň (27 metrů)

Relax Park TřeboňTřeboň (1 622 metrů)

Rodinný hotel BohemiaLomnice nad Lužnicí (9.4 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Zámek Třeboň Zámek Třeboň Třeboň (118 m)
Penzion Kamínek Penzion Kamínek Nové Hrady (21.7 km)