Budějovický majáles 2017

Budějovický majáles 2017

Termín: 22.5.2017 26.5.2017
Vstupné:

zdarma

22kvě - 26kvě celý den

Žánr: majálesslavnostistudentifestival


Necelé dva měsíce zbývají do slavnostního zahájení čtrnáctého ročníku neziskového a studentského Budějovického Majálesu! V letošním roce pořadatelé opět vsadili na slunečnou kartu posledního májového týdne, a tak v neděli 21.5.2017 obsadí na týden město studenti a ruku v ruce s nimi i bohatý a rozmanitý kulturní program, který v letošním roce ještě více dbá na pestrost pro všechny věkové kategorie obyvatel Českých Budějovic.

Důkazem rozmanitosti budiž skladba letošních hudebních headlinerů. Dojde totiž k návratu ke kořenům a po šesti letech Budějovický Majáles vypustí na páteční pódium přední české elektronické uskupení MIDI LIDI, které představí svou novinku Give masterpiece a chance, jenž se stala kritikou i fanoušky jednou z nejlépe hodnocených desek loňského roku.

Na druhou stranu majálesoví hudební dramaturgové nezlenivěli a až ze zamrzlého švédského kraje do Českých Budějovic přivezou prozatím před světem skrytého rappera se jménem Prop Dylan. Ten má na kontě přes sto živých vystoupení, několik demo verzí, freestyle rap battlů a také menší i větší tour, kterými se proslavil po celé Skandinávii. 

Ze sousedního Německa k nám přijede v rámci projektu Stage Exchange s německým kulturním festivalem kontakt – Das Kulturfestival multiinstrumentalista splétající z kytar, laptopů i samplů náladovou taneční hudbu, The Micronaut. Za tuto možnost vděčíme Česko-německému fondu budoucnosti, v rámci Česko-německého kulturního jara 2017. Česko-německé kulturní jaro 2017 je přeshraniční kulturní iniciativa Velvyslanectví Spolkové republiky Německo v Praze, Goethe-Institutu v Praze, Česko-německého fondu budoucnosti a Českých center v Berlíně a Mnichově ve spolupráci s Ministerstvem kultury a Ministerstvem zahraničních věcí České republiky. 

 

Ani divadelní scéna letos nebude pozadu! Na prknech, která znamenají Budějovice, se předvede umělecká skupina zahrnující fyzické, experimentální a taneční divadlo, mezi jehož charakteristické znaky tvorby patří kladení důrazu na fyzické jednání na jevišti, experimentování s novými divadelními prostředky, snaha o propojování různých žánrů a hledání nových vizuálních podnětů. To jsou držitelé mezinárodních cen The Herald Angel Award, Oustanding Performance Award a Grand Prix Zdarzenia - Spitfire Company.

Další hvězdičkou letošního roku bude například Underground Comedy, skupina komiků, kteří jsou zároveň individualitami a svébytnými tvůrci. Budou vyprávět vtipy ostré jako pepřový sprej. Humor, který vás nenechá v klidu. Témata, o kterých se nemluví.

Snahou Budějovického Majálesu je ještě více otevřít festival pro celé město a všechny jeho obyvatele a nabídnout jim zážitky, které by jinak jen těžko poznávali. Letos se můžeme například těšit na program na střeše DK Metropol nebo oživení dnes již méně využívaného podchodu u českobudějovického nádraží.

Na druhou stranu pravidelní a věrní návštěvníci rozhodně nepřijdou o své každoroční jistoty, a tak se mohou těšit na vždy plné autokino, tentokrát v hlavní roli s filmem Big Lebowski, prosluněný skate contest, rodinné odpoledne na Sokolském ostrově nebo rozsáhlou spolupráci s Českým rozhlasem.

 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - České Budějovice Akce v obci České Budějovice

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Budějovický majáles...

Spa Hotel Vita ****České Budějovice (796 metrů)

Wellness Hotel DiamantHluboká nad Vltavou (8.9 km)

Relax Park TřeboňTřeboň (19.8 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Klášter Zlatá Koruna Klášter Zlatá Koruna Zlatá Koruna (15.6 km)
Penzion Kamínek Penzion Kamínek Nové Hrady (31.6 km)