Čertovské rojeníčko v Třeboni!

Adresa:

Třeboň, Masarykovo náměstí

Termín: 3.12.2016

3prosinec sobota 15:00

Žánr: ostatní akcepro děti


V Třeboni se budou rojit čerti, strašidla i Bonsai č.3! Čtyři desítky čertů, démonů a dalších pohádkových bytostí z bavorských lesů dorazí první prosincovou sobotu na třeboňské Masarykovo náměstí.

Přijedou i obří andělé z českobudějovického divadla Kvelb. Jejich představení Advent na kolečkách je plné písní a zvyklostí, které připomenou Sv. Kateřinu, Barborky, Perchty, Ondřeje, Mikuláše i blížící se Vánoce. Pro děti budou v Domě Štěpánka Netolického připraveny tvůrčí dílny, v nichž si vyrobí čertíky a Mikuláše. Kluci a holčičky, kteří přijdou v čertovských a mikulášských kostýmech, dostanou sladkou odměnu!

Strašidla z bavorských lesů přivezou členové spolku Raunachtsgeister z městečka Altschönau nedaleko města Freyung-Grafenau. Ručně vyřezávané dřevěné masky z lipového dřeva představují duchy, kteří ve své domovině vylézají z doupat v noci na svatého Tomáše 21. prosince. Na první pohled opravdu strašidelní lesní duchové v huňatých kostýmech ale nikomu neubližují, i když je doprovází tajuplná vřava, divoké výkřiky, tlumené bubnování a rej čarodějnic kolem planoucího ohně. Přesvědčit se o tom může každý 3.prosince na Masarykově náměstí.

Třeboňské Čertovské rojeníčko zahájí v 15 hodin Vánoční koncert jihočeské folkové kapely Bonsai č. 3. 3. prosince 2016 TŘEBOŇ, Masarykovo náměstí ČERTOVSKÉ ROJENÍČKO, Masarykovo náměstí 15:00 Vánoční Bonsai č.3, koncert folkové kapely 16:00 Advent na kolečkách, Divadlo Kvelb, České Budějovice 17:00 Přehlídka třeboňských čertíků, Mikulášů a andílků 17:30 Čerti a strašidla z bavorských lesů 15:30-17:00 Tvořivá dílna pro děti, Dům Štěpánka Netolického

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Třeboň Akce v obci Třeboň

Podobné akce

26duben pátek 17:00

17květen pátek 17:00

2červen neděle 13:00

Ubytování v okolí akce Čertovské rojeníčko...

Vratislavský DůmTřeboň (1 726 metrů)

Relax Park TřeboňTřeboň (3 km)

Rodinný hotel BohemiaLomnice nad Lužnicí (8.6 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Zámek Třeboň Zámek Třeboň Třeboň (1 825 m)
Penzion Kamínek Penzion Kamínek Nové Hrady (22.9 km)