Schielení uměním - výstava k vzpomínce Egona Schieleho

Schielení uměním - výstava k vzpomínce Egona Schieleho

Adresa:

České Budějovice, Univerzitní, klub Kampa

Termín: 2.11.2016 16.11.2016
Vstupné:

žádné

2lis - 16lis celý den

Žánr: výstavyportrétdesignvernisážsoutěž


Výstava k projektu Měsíc Egona Schieleho ve studentském klubu Jihočeské univerzity Kampa. Srdečně vás zveme na vernisáž 2.11.2016.

Celorepublikově nyní probíhá unikátní projekt, kterým si připomínáme život a dílo rakouského malíře Egona Schieleho, který část svého života strávil v Čechách a ztvárnil ho i na svých plátnech. Schiele zemřel ve věku dvaceti osmi let, tři dny po smrti své ženy při epidemii španělské chřipky.

Prodlužme jeho vzpomínku a podívejme se novýma očima na jeho malbu, na témata a motivy, které zachycoval. Součástí celého projektu je i soutěž pro všechny umělecky tvořící, nejen malíře a ilustrátory, ale i designery, fotografy, návrháře a další, do které věnoval ceny Koh-i-noor Hardtmuth a galerie Egon Schiele Art Centrum.

Navažme na Schieleho uměleckou představivost v naší tvorbě. Egon Schiele byl předním umělcem působícím v Evropě na počátku dvacátého století. Svým jedinečným stylem reagoval například na svého současníka Gustava Klimta. Jeho práce se proslavila nejen expresionistickými tendencemi, ale také surovou sexualitou, kterou zobrazoval. Byl autorem mnoha portrétů a autoportrétů. Překroucené a hrůzu vyvolávající tvary lidských těl dosvědčují jeho celoživotní fascinaci smrtí. Nechme jeho stíny proměnit naše současné umění.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - České Budějovice Akce v obci České Budějovice

Podobné akce

4květen sobota 09:00

MINT Market Tábor

, Žižkovo náměstí Ostatní

Ubytování v okolí akce Schielení uměním -...

Spa Hotel Vita ****České Budějovice (796 metrů)

Wellness Hotel DiamantHluboká nad Vltavou (8.9 km)

Relax Park TřeboňTřeboň (19.8 km)