Zeměžluč // Resurgo

Zeměžluč // Resurgo

Adresa:

České Budějovice, U Tří lvů 4

Termín: 28.10.2016

28říjen pátek 20:00

Žánr: koncertypunk


Ačkoliv počátky fungování skupiny lze vystopovat až do roku 1986, první koncert se odehrává až 17. června 1988 v proslulém brněnském klubu Křenka spolu s kapelami S.R.K. a Insania. V březnu 1989 pořizuje první demo nahrávku s názvem Zeměžluč, která je ještě doplněna půlhodinovým živým záznamem z koncertů v Praze na Chmelnici a v Tuřanech. Již pro tuto první nahrávku je charakteristický chraplák zpěváka a textaře Šotyho.

Po revoluci, v dubnu 1990 nahrávají další demo s názvem Perspektiva a v listopadu 1990 první samostatné LP Fajn, bezva, príma, které je šířeno výhradně podzemními DIY kanály. V roce2001 kapela desku vydává znova na CD spolu s bonusem z prvního dema. Zeměžluč hraje dál po celé České republice a vydává další živáky a EP (např. Live 92 nebo Jsme na jedný lodi). V roce 1997 vydává další dlouhohrající desku s názvem Z extrému do extrému a v roce 2003 album Systém kanibal. V roce 2011 skupina oslavila čtvrtstoletí existence vydáním dvoj-LP Hledání.

Po vydání této desky nastávají změny v sestavě,ve které kapela dokončuje zdárně třetí a načíná čtvrtou dekádu svojí existence. Od roku 2011 přibilo pár dalších nahrávek ( split flexi 7“ s Gride, split LP s Davovou Psychózou a split 7“ s Angry Brigade ). Kapela v těchto letech dále koncertuje v ČSSR a občas i v zahraničí.

RESURGO

Mladá brněnská krev vydává svou první velkou desku. Kapela Resurgo patří k novější generaci brněnských punkových kapel. Na svém kontě zatím měli jednu demonahrávku a v těchto dnech vychází u PHR Records jejich vinylový debut „V zajetí myšlenek“. Resurgo hrají s přestávkami od roku 2008, ale před dvěma roky se zavřeli do zkušebny a pracovali na novém materiálu.

Po klasických personálních proměnách se sestava Resurgo ustálila na současném složení – Ofca, Slowcha, Eda a Ivan. Přitom hned tři členové Resurgo jsou současní nebo bývalí členové Zeměžluče! Resurgo ale není žádná kopírka Zeměžluče a jde si vlastní cestou blízkou neocrustu švédské škole (např. Wolfbrigade). Kapela překvapuje nejen nasazením s jakým drtí svůj ostrý punk, ale také propracovanými texty, které stále ještě nejsou v českém punku standartem + lokál support Start 20:30 Vstup bude

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - České Budějovice Akce v obci České Budějovice

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Zeměžluč // Resurgo

Spa Hotel Vita ****České Budějovice (1 192 metrů)

Wellness Hotel DiamantHluboká nad Vltavou (9.3 km)

Relax Park TřeboňTřeboň (19.9 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Klášter Zlatá Koruna Klášter Zlatá Koruna Zlatá Koruna (15.1 km)
Penzion Kamínek Penzion Kamínek Nové Hrady (31.4 km)