Milli Janatková a Věra Polenová Kistler / Mým kořenům / Kořeny fialky

Milli Janatková a Věra Polenová Kistler / Mým kořenům / Kořeny fialky

Adresa:

Volyně, Školní

Termín: 17.9.2016
Vstupné:

vernisáž zdarma / koncert se vstupným

17září sobota 17:00

Žánr: ostatní akcevernisážzdraví


Vernisáž výstavy (v Městském muzeu ve Volyni) poutavého příběhu a tvorby česko-americké skladatelky a spisovatelky Věry Polenové Kistler (1929-2006), která se v roce 1945 ve Volyni zamilovala do amerického vojáka a vydala se za ním za oceán.

Výstava je součástí projektu „Mým kořenům“ hudebnice a výtvarnice Milli Janatkové, Věry praneteře, která vedle zajímavých dokumentů představí také výtvarný záznam rodinného odkazu a krajiny předků. Milli Janatková oživuje fascinující životní příběh své pratety, skladatelky, spisovatelky a pedagožky Věry Polenové Kistler.

Věra Polenová žila v době druhé světové války ve Volyni, v roce 1945 se zamilovala do amerického vojáka a provdala se do Spojených států amerických. Tam přes všechny výzvy života vystudovala hudební vědu a skladbu (doktorskou práci věnovala Bohuslavu Martinů), publikovala povídky a pedagogicky vedla stovky studentů. Dokumentární část životního příběhu a tvorby Věry P. Kistler představí autorka na výstavě „Kořeny fialky“ v Městském muzeu ve Volyni.

Milli představí zajímavé dokumenty z rodinného archivu a dalších zdrojů z Čech i USA (které sbírala od léta 2015), včetně svého výtvarného záznamu rodinného odkazu a krajiny předků z Pošumaví. Součástí vernisáže bude koncert Věřiných skladeb v podání zpěvu Milli Janatkové a vynikajícího pianisty Marka Novotného.

Projekt „Mým kořenům“ vyjadřuje hlubokou úctu k životu, zdraví a vyrovnání se smrtí a minulostí. Cestou ke kořenům, respektu k sobě a tím i okolnímu světu lze zlepšit nejen kvalitu vlastního života, ale inspirovat i okolí, potažmo společnost. Cílem je také šíření válečných osudů lidí na pozadí poutavého osobního příběhu. Projekt bude zakončen vydáním hudebního alba Věřiných skladeb a cyklem koncertů v roce 2017.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Milli Janatková a Věra...

Ubytování Šumavský domekRabí (22.2 km)

Rezidence VogelsangKašperské Hory (25.1 km)

Sport hotel Pekárna SušiceSušice (27.4 km)