Milli Janatková / Mým kořenům / Přijímám, jdu dál...

Milli Janatková / Mým kořenům / Přijímám, jdu dál...

Adresa:

Volyně, Na vyhlídce 626

Termín: 10.9.2016
Vstupné:

zdarma

10září sobota 15:00

Žánr: ostatní akcepro dětiworkshopvernisážzdraví


Výtvarný happening je součástí hudebně-výtvarného projektu Milli Janatkové "Mým kořenům" oživující fascinující příběh autorčiny pratety, skladatelky a spisovatelky Věry Polenové Kistler (1929 – 2006), která v době druhé světové války žila ve Volyni.

Při osvobození města se v roce 1945 zamilovala do amerického vojáka a provdala se za něj do Spojených států amerických. Projekt vyjadřuje hlubokou úctu k životu, zdraví a vyrovnání se smrtí a minulostí. Cestou ke kořenům, respektu k sobě a tím i okolnímu světu lze zlepšit nejen kvalitu vlastního života, ale inspirovat i okolí.

Happening „Přijímám, jdu dál...“ je výtvarným rituálem vyrovnání s minulostí a se sebou sama, rozhodnutí navázat na rodinnou linii v tom nejlepším smyslu. Milli vizuálně, zvukem a pohybem ztvární téma krajiny a odkazu předků. Součástí akce bude malý interaktivní výtvarný workshop pro děti i dospělé. Na výtvarnou akci naváže výstava v Městském muzeu ve Volyni „Kořeny fialky“ s vernisáží 17.9.2016 od 17.00.

V rámci vernisáže proběhne od 19:00 koncert skladeb Věry P. Kistler v podání zpěvu Milli Janatkové a doprovodu vynikajícího pianisty Marka Novotného. Projekt Milli Janatkové vznikl za finanční podpory a s mediálními partnery Státní fond kultury ČR / Unijazz / Český rozhlas České Budějovice / Radio Proglas

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

26duben pátek 17:00

17květen pátek 17:00

2červen neděle 13:00

Ubytování v okolí akce Milli Janatková / Mým...

Ubytování Šumavský domekRabí (22.3 km)

Rezidence VogelsangKašperské Hory (24.6 km)

Šumava InnKvilda (27.2 km)