Hradozámecká noc

Hradozámecká noc

Termín: 27.8.2016
Vstupné:

dospělí 100,- Kč, děti, studenti, senioři 50,- Kč

27srpen sobota 19:30

Žánr: ostatní akceprohlídka


Státní hrad a zámek nabídne k příležitosti Hradozámecké noci netradiční prohlídky středověkých interiérů, běžně veřejnosti nepřístupných - románsko-gotická sklepení, hradní kapli, divadelní sál, soukromou kapli významného příslušníka rodu pánů z Hradce, Jindřicha IV.

Prohlídky se budou konat v pravidelných intervalech (závislých na počtu návštěvníků) v průběhu celého večera, poslední se budou konat po desáté hodině. Dále si budou návštěvníci moci volně prohlédnout nové výstavní expozice gotického paláce včetně Svatojiřské legendy. Budou mít možnost projít si starý palác vlastním tempem v mimořádné atmosféře ztemnělého nočního hradu.

Připraveno bude rovněž šermířské a divadelní vystoupení Skupiny historického šermu Jindřich. Představení proběhne v Královském sále a v gotických sklepeních v pravidelných intervalech (cca 45 minut), poslední se bude konat po desáté hodině.

Další neobvyklou atrakcí bude Středověké skriptorium a ukázky ražení středověkých mincí, které představí projekt Faber pana Vladimíra Pěnkavy. V prostorách středověkého paláce, rovněž veřejnosti obvykle nepřístupných, se děti i dospělí nejen poučí o historii psaní a ražení mincí, ale budou si moci mnohé z těchto dovedností sami vyzkoušet.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Jindřichův Hradec Akce v obci Jindřichův Hradec

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Hradozámecká noc

Resort JohankaKamenice nad Lipou (20.2 km)

Rodinný hotel BohemiaLomnice nad Lužnicí (22.7 km)

Resort Svatá KateřinaKaliště (23.4 km)