Farmářské slavnosti pro rodiny s dětmi v Jižních Čechách

Farmářské slavnosti pro rodiny s dětmi v Jižních Čechách

Adresa:

Malonty, Meziříčí 81

Termín: 20.8.2016
Vstupné:

Zdarma

20srpen sobota 10:00

Žánr: ostatní akceslavnostigastropro děti


Ukažte dětem, jak krásný je u nás venkov, jak vzniká jídlo a jak ve skutečnosti vypadá chov hospodářských zvířat. Ministerstvo zemědělství připravilo další ročník úspěšného projektu Farmářské slavnosti pro rodiny s dětmi na podporu českého venkova. Pro veřejnost se toto léto otevře již čtvrtá farma a v září rovněž Národní zemědělské muzeum v Praze.

Pro návštěvníky bude připraven nejen zábavný program, ale také mnoho zajímavých informací o životě na farmě a vzniku kvalitních regionálních potravin. Čtvrtá Farmářská slavnost se bude konat 20. srpna na biodynamickém statku Bemagro v Meziříčí u Malont v okrese Český Krumlov. „Farmářskými slavnostmi chceme lidem přiblížit rodinné hospodaření a život na venkově.

Jsou to totiž právě farmářské rodiny, které v poslední době vytvářejí a výrazně zlepšují image českého venkova i českých potravin. Stále více lidí chce znát příběh potravin, které běžně jedí, a toto je dobrá příležitost se s takovým příběhem seznámit,“ zve na slavnosti ministr zemědělství Marian Jurečka. Na tomto statku, v malebném podhůří Novohradských hor, se hospodaří tzv. biodynamicky.

Jedná se o jedinečnou formu biozemědělství, kdy zemědělci zdůrazňují a při své práci mnohem víc zohledňují také spirituální hodnoty. Snaží se svou prací jednak produkovat zdravé a výživné potraviny, ale zároveň i uzdravovat krajinu a harmonizovat život na Zemi. Farma je držitelem certifikátu Demeter, což znamená závazek dodržovat přísné podmínky biodynamického zemědělství, které dalece překračují rámec ekologického hospodaření. Pro děti i dospělé jsou připraveny tematické hry a soutěže a bohatý doprovodný program. Nebude chybět hod lasem ani simulátory dojení krávy a jízdy na býkovi.

Návštěvníci se budou moci dozvědět více o zpracování mléka ve vlastní mlékárně, prohlédnout si chov dojnic převážně holštýnského plemene či Selský dvůr – místo pro malochov prasat, ovcí a drůbeže. Ministerstvo zemědělství chce projektem podpořit zájem mladých rodin o tradice a venkov. Cílem je ukázat, že zemědělství je dnes odvětvím zajímavým pro podnikání, že současní zemědělci žijí v atraktivním prostředí a používají špičkovou moderní techniku.

Projekt má přiblížit, jak se žije na venkově, jak se vyrábí potraviny a jak vypadá dnešní moderní farmář, aby při volbě svého budoucího povolání děti zvažovaly i zemědělské profese a měly o jejich náplni co nejlepší představu. Přesná adresa: Bemagro – areál nové mlékárny, Meziříčí 81, 382 41 Malonty, okres Český Krumlov

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Jihočeský kraj Akce v obci Malonty

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Farmářské slavnosti...

Vila JohankaČeský Krumlov (22.3 km)

Wellness Pension AmetystČeský Krumlov (22.8 km)

Villa GallistlČeský Krumlov (23.1 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Penzion Kamínek Penzion Kamínek Nové Hrady (24.4 km)