Houpačka...aneb my vám-vy nám

Adresa:

Velešín, Nádraží 654

Termín: 20.8.2016 21.8.2016
Vstupné:

150

20srp - 21srp celý den

Žánr: popfestivaldancepunksoutěž


AČKA 2016...aneb my vám-vy nám“ Charitativní – multižánrový festival Oblíbenému festivalu Houpačka se v loňském roce (2015) podařilo díky všem účastníkům získat rekordní částku 65 672 CZK, která výrazně pomohla zlepšit kvalitu života dvou malých Adélek ,trpících závažným metabolickým onemocněním.

Nejen tyto děvčátka zašťiťuje spolek „Metoděj“, který se specializuje na pomoc dětem a jejich rodinám se vzácným metabolickým onemocněním. Je tu rok 2016 a s ním i 4.ročník obnoveného charitativního a kulturního projektu „Houpačka“, který proběhne 20.8 v malebném prostředí statku „U Hamerníků“ na Velešín-nádraží.

„Cílem a posláním festivalu „Houpačka“ je nejen získat finanční prostředky pro ty, které je akutně potřebují, ale i nabídnout všem věkovým kategoriím pohled na kulturu a zábavu z jiného pohledu, než je obecně platný....“, říká Kamil Zeman z pořádajícího spolku 2/4. I letos spolek 2/4 spolupracuje se spolkem „Metoděj“ (MEzi TOlika DĚtmi Jediný) a na jejichž doporučení a po zralé úvaze jsme se rozhodli letošní výtěžek věnovat Adélce Panochové a její mamince.

ADÉLKA….PŘÍBĚH POKRAČUJE Situace malé Adélky se v poslední době značně zkomplikovala. Adélka trpící Gaucherovou nemocí bohužel patří mezi zhruba 5 pacientů na celém světě, kteří nereagují na infuze chybějícího enzymu. Navíc z důvodu špatně léčeného zánětu zcela nečekaně loni na jaře ohluchla. Díky již zmiňovanému naslouchátku mohla nastoupit do 1. třídy, avšak…..krátce po té musela být hospitalizována s vážnými komplikacemi…..

Maminka Jitka v té době musela skončit v zaměstnání a nastoupit 24hodinovou péči doma. Jejich život začal postupně zcela záviset na finanční pomoci Dobrého anděla a daru z Houpačky 2015. Vyřízení žádosti o příspěvky na péči bylo komplikováno častými pobyty v nemocnici v Praze a tím, že rodina nemá auto a možnost objíždět úřady. Otec s rodinou nežije a téměř nepřispívá. Od prosince se u holčičky objevily dýchací problémy související s postupující nemocí. Adélka je často velmi unavená a potřebuje mít zavedený kyslík. Kvůli těžké podvýživě je riskantní i krátkodobá anestezie, což vše vážně komplikuje.

A NA CO SE MÚŽETE TĚŠIT ? Brány festivalu se otevřou ve 13.00 hod. Od 14 hod odstartuje „benefiční běh pro Adélku“..1,5 km trať lze absolvovat jakýmkoli bezmotorovým způsobem (start JUDA stavebniny naproti Velešínské benzinové stanice – cíl „U Hamerníků“) fFestivalový den pak bude probíhat ve znamení atrakcí pro celou rodinu, hudby, tance, prezentací, exhibicí, workshopů, soutěží a mnoha dalších aktivit.

Mimo jiné: Urban sense – parkour a akrobacie YoYo boys – mistři evropy v yoyo freestylingu Aiwa! Tribe – orientální tance Adula Abaru – street dance Hasičský záchranný sbor Jčk – exhibice Módní přehlídka + dražba En.dru – vicemistr světa v loopingu Potravinová banka Jčk – prezentace a mnoho dalšího Celou akci pak zakončí večerní koncert špičkových alternativních skupin: DALEKKO /pop alternative/ , KVĚTY /alternative experimental/ a MASTER MASTER WAIT /synth punk/FRA/. Další info: Kamil Zeman – předseda spolku 2/4 ( www.spolek24.cz) 606 148 544, kamil.zeman@seznam.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Jihočeský kraj Akce v obci Velešín

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Houpačka...aneb my...

Wellness Pension AmetystČeský Krumlov (9.2 km)

Vila JohankaČeský Krumlov (9.2 km)

Villa GallistlČeský Krumlov (9.4 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Klášter Zlatá Koruna Klášter Zlatá Koruna Zlatá Koruna (6.3 km)
Státní hrad a zámek Český Krumlov Státní hrad a zámek Český Krumlov Český Krumlov (9.3 km)
Penzion Kamínek Penzion Kamínek Nové Hrady (28.9 km)