Výstava panenek

Výstava panenek

Adresa:

Blatná, Sladkovského 52

Termín: 25.6.2016 15.9.2016
Vstupné:

40

25čer - 15zář celý den

Žánr: výstavy


Zdravím vás, malé povídání o sobě a o tom, jak jsem se k panenkám dostala. Na začátku byla malá holka, která si v 80 letech hrála s panenkami a už v tomto mladém věku sbírala panenky. Po většinu toho k dostání moc nebylo, převážná část byla mluvící panenky Hamiro, do kterých se dávala malé plastové cédéčka a která vyprávěla na dobrou noc pohádku nebo si s tebou hrála na maminku.

Krásná doba a vše co jsem dostala, jsem střežila jako takový poklad, protože tenkrát panenek bylo pomálu. Moje babička mi stále vyprávěla o plaváčkovi a o panenkách, které přežily okupaci. Jen stále nevěděla, kam se tyto krásné skvosty poděly. Vyprávěla mi, jak Rusové řádili u nich v Mladé Boleslavi, tančili jí na klavíru v jejich vile, brali její hračky a „hráli si“.

Ač neuvěřitelné, po tomto příběhu jsem již nedoufala, že takovýto skvost někdy objevím. A ehjle, o krásných prosluněných prázdninách v roce 1995 babi poklízela půdu a cosi vytáhla… Byly tam dvě krásné panenky, obě made in Czechoslovakia. Od té doby je jedna z nich moje první krásná stará panenka. Skvost, který má svoji historii a obdiv. V roce 2006 jsem se rozhodla zkusit dát svůj poklad na ukázku dalším lidem a zjistila jsem krásný sdílený zájem.

Proto jsem začala zajímat o tyto nádherné skvosty a zjistila jsem, že v tom nejsem sama a mohu tak dát štěstí a radosti i jiným. Stala jsem se jedním z největších distributorů, měla přes 1000 sběratelů, kterým jsem panenku podarovala nebo vyměnila. Cosi mne napadlo. Když už je takový úspěch, pojďme a využijme sociálních sítí a dejme dohromady podobné nadšence. Je nás tu už necelých 1000, vzájemně si pomáháme, vytváříme něco, kam se každý rád vrací, kde najde informace, přátelství. Nikdo nebude sám, vždy tu bude ta krásná panenkovská myšlenka.

Na výstavě v Blatné je k vidění několik modelů. A to jak panenek z období našich babiček, maminek, nějaké ty hračky. Je zde na 300 kousků. Několik kočárků a postýlek. Podívejte se na krásnou architekturu zámku Blatná a moji krásnou soukromou sbírku. Jste srdečně vítáni. S pozdravem Jiřina Havlová Výstava: léto 2016, Facebook: Panenky sbírám pro radost

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Výstava panenek

Ubytování Pavel VoborníkBlatná (954 metrů)

Yacht Club RadavaOrlík nad Vltavou (24 km)

Ubytování Šumavský domekRabí (27.4 km)