Koncert Duke special

Koncert Duke special

Termín: 5.7.2016

5červenec úterý 19:30

Žánr: koncertypopkabaret


úterý 5. 7.  od 19.30 hodin na druhém nádvoří kláštera:

Koncert irského zpěváka a pianisty s pseudonymem DUKE SPECIAL (zpěvák již úspěšně vystupoval i v Královském národním divadle v Londýně)

Světový tisk o Dukovi Special píše, že patří k tomu nejzajímavějšímu, co irská a potažmo i britská hudební scéna může dnes nabídnout. Duke Special (vlastním jménem Peter Wilson) na scéně působí od roku 2002, výraznějšího úspěchu poprvé dosáhl v roce 2006, kdy jeho album “Songs From The Deep Forest” dosáhlo na platinový status a vysloužilo mu vzápětí Meteor (Irish Brit) Award. Od té doby se o něm hovoří jako o vzácném irském vývozním artiklu.

Pokus o zaškatulkování Dukovy hudební tvorby zákonitě naráží na její mnohočetnost a pestrost, tomu odpovídá i téměř desítka doposud vydaných alb. Duke Special jako klavírista a zpěvák dovede vykouzlit jemné milostné balady, u kterých jihne zrak posluchačům bez rozdílu věku, a stejně tak dokáže ve své neidentifikovatelné uniformě a s dredy do půl zad ve výskoku třískat do klaviatury, obsluhovat starý klikový gramofon a zpívat o pohřbení zaživa.

Originální rozkročení mezi tradičním písničkářstvím typu Billy Joel nebo Elton John a kabaretním vaudeville činí z Dukových koncertů nezapomenutelné zážitky, těžko srovnatelné s čímkoliv podobným. Sám Duke Special si pro tento svůj hudební výraz vytvořil termín hobo chic.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Jihočeský kraj Akce v obci Milevsko

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Koncert Duke special

Yacht Club RadavaOrlík nad Vltavou (16.4 km)

Villa LiduškaBechyně (19.4 km)

Romantik Hotel EleonoraTábor (21.5 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Zámek Orlík Zámek Orlík Orlík nad Vltavou (15.6 km)