Výstava Umění ve Městě 2016

Termín: 16.6.2016 30.9.2016

16čer - 30zář celý den

Žánr: výstavy


Už devátým rokem oživuje výstava Umění ve městě veřejný prostor nejen Českých Budějovic, ale potřetí také v Hluboké nad Vltavou a nově se představí ve Veselí nad Lužnicí. Široká veřejnost bude mít díky této expozici příležitost setkat se v průběhu léta s 18 instalacemi od 12 sochařů z Čech i Slovenska.

Na návštěvníky čekají monumentální díla i komornější plastiky, sochy, které vyzývají k interakci nebo sochy, které vstupují do architektury, s kterou jsou bezprostředně svázány. I tento rok jde především o přehlídku soch, které kladou důraz na vizuální vnímaní a tradiční práci s materiálem. Jednotlivé instalace zasazené do kontextů ulic i uliček, náměstí i zákoutí mají rozptýlit mysl obyvatel i návštěvníků města a vybídnout je k zastavení, zamyšlení nebo je „ jenom“ pobavit.

Cílem expozice je přinést městu novou energii a zprostředkovat co nejširší veřejnosti bezprostřední kontakt s uměleckými díly. Výstavu Umění ve městě 2016, pořádá Statutární město České Budějovice ve spolupráci s galerií GOODSTUFF, Hlubokou nad Vltavou, Veselí nad Lužnicí, Alšovou jihočeskou galerií a galerií Mariánská.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - České Budějovice Akce v obci České Budějovice

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Výstava Umění ve...

Spa Hotel Vita ****České Budějovice (796 metrů)

Wellness Hotel DiamantHluboká nad Vltavou (8.9 km)

Relax Park TřeboňTřeboň (19.8 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Klášter Zlatá Koruna Klášter Zlatá Koruna Zlatá Koruna (15.6 km)
Penzion Kamínek Penzion Kamínek Nové Hrady (31.6 km)