Anifilm 2016

Adresa:

Třeboň

Termín: 3.5.2016 8.5.2016

3kvě - 8kvě celý den

Žánr: festivalanimovaný film


Anifilm opět pořádá mezinárodní soutěž v několika kategoricíh - vedle celovečerních, krátkých a studentských filmů soutěží také videoklipy a abstraktní snímky. Novinkou je divácká soutěž o nejlepší český film festivalu.

Hlavní téma doprovodného programu nese název „Kde domov můj?“ a chceme jej věnovat fenoménu migrace. Takto široké téma ale není jen reakcí na současnou migrační vlnu. V našem pojetí je otázka migrace širší a obsahuje dílčí motivy, jakými jsou politický i ekonomický exil, otázky lidské identity, hledání kořenů nebo pomíjivost geografických hranic.

Klíčem pro sestavování programu jsou zejména osudy tvůrkyň a tvůrců, kteří mají s existencí mimo svou vlast zkušenost a budou v Třeboni přítomní. Představí své filmy či budou prezentovat jim blízký program. Další rovinou je pak filmový program, sestavený dramaturgy festivalu speciálně v duchu tématu, reflektující jednotlivé aspekty migrace a souvisejících motivů.

Ten bude obsahovat aktuální reflexe uprchlické krize, ale i starší, avšak stále aktuální tituly. Dále chystáme španělský fokus, novou italskou animaci a tradiční sekce typu půlnoční animace, filmy nominované na cenu Cartoon d'Or, Bilance či pro děti Animo TV. A noho dalšího...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Třeboň Akce v obci Třeboň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Anifilm 2016

Vratislavský DůmTřeboň (1 726 metrů)

Relax Park TřeboňTřeboň (3 km)

Rodinný hotel BohemiaLomnice nad Lužnicí (8.6 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Zámek Třeboň Zámek Třeboň Třeboň (1 825 m)
Penzion Kamínek Penzion Kamínek Nové Hrady (22.9 km)