Večery S - Třetí míza, Josef Pelán, Jinotaj

Večery S - Třetí míza, Josef Pelán, Jinotaj

Adresa:

České Budějovice, Husova tř. 622/45

Termín: 17.3.2023
Vstupné:

160 Kč/200 Kč

17březen pátek 19:00

Žánr: koncerty


Kapela Třetí míza vznikla na počátku roku 2022. Názvem, repertoárem či personálním složením se odkazuje na Druhou mízu Vojty Zíchy. Můžete očekávat vlastní autorskou tvorbu (písně Vojty Zíchy, Kristíny Dlouhé či držitele ceny Anděl Jirky Smrže), nadstandardní vokální a instrumentální projev na pomezí folku, bluegrassu a country. Třetí míza zaujme mimořádnou sestavou - Vojta Zícha, Tomáš Berka, Petra Želiborová, Lenka Huszárová, Pavla Panská, Kristína Dlouhá Nídlová a hostující někdejší člen legendárních Poutníků Jirka Mach.

Od roku 1990 žije nedaleko Strakonic konzervatorista, pedagog strakonické ZUŠ a folkový písničkář Josef Pelán. Po čtvrt století odmlčení se v roce 2016 vrátil na folková pódia. Jeho vlastní tvorba díky naslouchání lidem vychází z reálných situací či zážitků, které ho zaujmou a které zachytí. Ty pak převede do více či méně fiktivních příběhů. Osobně má rád písně o něčem a s nadhledem, v nichž posluchač může najít i hluboká poznání. Takové písně obsahují jeho dvě alba Parádní mejdan a Na zdraví.

Jinotaj je akustická kapela s prvky folku, hrající výhradně autorskou tvorbu. Hlavní postavou je zpěvačka a kytaristka Kamila Škvrnová, autorka veškeré muziky i textů: Když zpívám a hraju, rezonuje celá má duše. Mé písničky jsou nadějně zádumčivé s rázným návrhem řešení tíživé životní situace, veselé i bláznivé. Jsem s nimi pevně propojena, odhalena ze své nedobytné introverze, s pocitem, že přesně toto mi dává interpretační křídla.“ Kamila se obklopila řadou zkušených muzikantů, které se podílejí nejen na výsledných aranžích, ale i celkové interpretaci jejích hudebních nápadů.

Je pro Vás připravený hudební mix s jasným záměrem, že Večery S jsou prostor nejen pro jihočeské kapely a písničkáře. Je jich hodně, jsou zajímaví, ale někdy se o nich tolik neví. Večery S vás s nimi seznámí. Tak přijďte a objevujte.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - České Budějovice Akce v obci České Budějovice

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Večery S - Třetí...

Spa Hotel Vita ****České Budějovice (1 133 metrů)

Wellness Hotel DiamantHluboká nad Vltavou (8 km)

Villa GapČeský Krumlov (20.6 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Klášter Zlatá Koruna Klášter Zlatá Koruna Zlatá Koruna (15.1 km)
Penzion Kamínek Penzion Kamínek Nové Hrady (33.2 km)