Klarinetový soubor Prachatice (CZ) a pěvecký sbor The Choir of St Catharine’s College (GB) - společný koncert

Klarinetový soubor Prachatice (CZ) a pěvecký sbor The Choir of St Catharine’s College (GB) - společný koncert

Termín: 2.7.2022
Vstupné:

Dobrovolné

2červenec sobota 15:00

Žánr: koncertypěvecký sbor Český Krumlov


Prachatické klarinety společně s pěveckým sborem z Cambridge
 
V sobotu 2.července 2022 budou mít posluchači a zájemci navštívit výjimečný koncert uznávaného pěveckého sboru   The Choir of St Catharine’sCollege z Cambridge ve Velké Británii a domácího Klarinetového souboru Prachatice. Obě tělese představí program světových hudebních skladatelů různých stylů a žánrů.

       Pěvecký sbor St Catharine's College se může pochlubit význačnou a pestrou hudební tradicí, ve které hraje hlavní roli krása a harmonie zpěvu. Těžištěm činnosti sboru je kaple s jednou z nejlepších akustik v Cambridge a pravidelné týdenní bohoslužby Evensong, Eucharist and Compline („Noční písně“). Zpívají anglikánskou liturgii v její tradiční podobě, středověký gregoriánský chorál, někdy doplněno instrumentální komorní hudbou, která vytváří intimnější atmosféry. Sbor ve spolupráci s profesionálními instrumentalisty pravidelně koncertuje, často z hlavních sborových děl, jako jsou Monteverdiho nešpory a Mozartovo Requiem. Sbor se také pustil do série nahrávek pro nahrávací společnost Resonus, z nichž nejnovější – ze soudobé adventní a vánoční hudby – vyšla na podzim 2020. Koncerty a nahrávky sboru, vzdělávací a komunitní práce, si získaly obdiv pro své kouzlo a dokonalost. Pěvecký sbor vystoupí pod vedením sbormistra Edwarda Wickhama za klavírního doprovodu Alexe Walece a Juna Rippona. 

      Klarinetový soubor Prachatice je české hudební uskupení skládající se z klarinetistů Jana Hovorky, Petra Chalupského, Tomáše Janouška, Víta Neužila a zpěvačky Petry Sovové. Soubor v letošním roce oslavuje šestnáct let svého působení během kterého získal řadu prestižních ocenění na mezinárodních hudebních festivalech. Je držitelem čtyřiadvaceti zlatých cen festivalů, které přivezl z evropských zemí. Jeho repertoár je všestranný, věnuje se jak hudbě klasiky, tak swingu, jazzu, filmové a muzikálové tvorbě. Právě mix těchto žánrů má přichystaný pro společný koncert v Českém Krumlově.

Nezbývá než vás posluchače a zájemce co nejsrdečněji pozvat do Českého Krumlova. Koncert proběhne v sobotu 2.července 2022 v Prokyšově sále Městské knihovny od 15 hod. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Klarinetový soubor...

Vila JohankaČeský Krumlov (270 metrů)

Wellness Pension AmetystČeský Krumlov (412 metrů)

Villa GallistlČeský Krumlov (660 metrů)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Státní hrad a zámek Český Krumlov Státní hrad a zámek Český Krumlov Český Krumlov (317 m)
Klášter Zlatá Koruna Klášter Zlatá Koruna Zlatá Koruna (6.4 km)